Undgå tyveri af skind

Med en række forholdsregler kan du mindske risikoen for at få stjålet skind fra din minkfarm.

Minkpels

Ud over at det er ubehageligt at have indbrud, kan det også have store økonomiske konsekvenser for din minkfarm. Hvert år mister danske minkfarme og pelserier mange millioner kroner som følge af tyveri af skind. Med en række forholdsregler kan du mindske risikoen for indbrud og tyveri af dine skind. 

 

  • Få en automatisk indbrudsalarm

For at undgå indbrud bedst muligt bør du få en godkendt installatør til at installere en automatisk indbrudsalarm, også kaldet et AIA-anlæg. Anlægget giver straks besked til en vagtcentral, hvis det registrerer indbrud i bygningerne. Herefter vil vagtcentralen kontakte dig eller sende en vagt ud til din minkfarm – afhængigt af den aftale, der er indgået. Husk i øvrigt at skifte koden til alarmen med jævne mellemrum. 

 

  • Hav faste aflåsningsrutiner

Du og dine medarbejdere bør have faste aflåsningsrutiner og dermed sikre jer, at ingen døre står ulåste, når I ikke befinder jer på farmen. I bør derudover sørge for at gemme nøglerne til pelseriet godt. Det gælder særligt i de perioder, hvor der ikke pelses, og hvor du måske ikke opdager, hvis nogen kopierer nøglen.

 

  • Brug godkendte låse

Hav godkendte låse på døre, porte og containere, så du ikke risikerer ubudne gæster på din minkfarm. Ved opbevaring af skind i containere bør du desuden placere dem bag et sikret hegn. 

 

  • Følg kravene fra dit forsikringsselskab

Vær opmærksom på, hvilke sikringskrav dit forsikringsselskab har til, hvordan du opbevarer dine skind og aflivede dyr. 

Læs om vores sikringskrav til opbevaring af skind.

Er du allerede kunde hos os, kan du tjekke alle dine forsikringer på Mit Topdanmark. Du kan også få hjælp af din assurandør eller kontakte Topdanmark Landbrug direkte på telefon 44 74 71 12 eller pr. mail på landbrug@topdanmark.dk.