Reflekser kan redde liv

Arbejder eller færdes du langs vejen efter mørkets frembrud, kan det være næsten umuligt for bilister at se dig. Især hvis du ikke har reflekser på.

Landevej med en bil på, der er let tåge og lys himmel

På landet bliver det ekstra mørkt

En stor del af ulykkerne mellem bilister og fodgængere sker, fordi bilens fører ikke har set fodgængeren.  

Det er derfor en god idé at gøre sig synlig. Især på landet, hvor der typisk er meget mørkt på grund af sparsom gadebelysning.

Hvis du efter mørkets frembrud færdes langs vejen eller eksempelvis er i færd med at reparere et hegn ud til vejen, er det meget vigtigt med reflekser.

 

Læs her, hvorfor det er vigtigt at også heste bærer reflekser  

 

Læs her, hvilken landbrugsmaskine, der skal huske reflekserne  

 

Sådan gør du dig mere synlig over for bilister  

  • Med en pandelampe kan du både blive set af andre og selv oplyse vejen foran dig. Vær opmærksom på at vinkle lyskeglen mod jorden foran dig, så du ikke blænder trafikanterne. 
  • Selvlysende tøj er en god løsning, hvis du arbejder eller motionerer langs vejen i de mørke aften- og morgentimer 
  • Refleksbrikker, der hænger i en snor, er en nem løsning. Man skal dog passe på, at brikken ikke sætter sig fast i tøjet, så man ikke kan se den.
  • Der findes også refleksklistermærker, du kan sætte på tøjet eller tasken. Sæt dem så lavt som muligt og helst både foran og bagpå. 
  • Refleksbånd er gode, fordi de er synlige fra alle sider 

 

Typer af reflekser og tip til brug

  • Refleksbrikker, der hænger i en snor, så den svinger frem og tilbage. Pas på de ikke sætter sig fast under tøjet, så de ikke kan ses. 
  • Stickers, der er klistermærker, du kan sætte på tøjet, tasken eller lignende. Sæt dem så lavt som muligt og helst både foran og bagpå. 
  • Refleksbånd, der vikles rundt om ben eller arme er gode, fordi de er synlige fra alle sider. Brug gerne flere ad gangen. 

 

Er du rigtigt forsikret i tilfælde af ulykker? 

Tjek dine forsikringer på Mit Topdanmark

Du kan også få hjælp af din assurandør eller kontakte Topdanmark Landbrug direkte på telefon 44 74 71 12 eller pr. mail på  landbrug@topdanmark.dk.