Ved at fortsætte accepterer du cookies (inkl. tredjepart), som vi bruger til statistik og markedsføring - læs mere.
×

Undgå at din halm selvantænder

Hø og halm kan selvantænde, hvis det er for fugtigt, når det presses. Det er hvert år årsag til flere gårdbrande

Brand i hø og halm kan være dyrt

Det er en biologisk/kemisk reaktion, der får temperaturen til at stige og i værste fald bliver til en regulær brand, hvis høet eller halmen er kørt indenfor, før det er helt tørt. Eller hvis det har været for fugtigt, når det er blevet presset.

Brande som disse spreder sig hurtigt, og de kan derfor være både farlige og koste mange penge.

Og ikke nok med risikoen for brand – fugtigt hø og halm mugner, så det bliver ubrugeligt som foder. Så der er flere grunde til at yde en indsats for at gøre halmen helt tør.

Læs mere om forebyggelse af selvantænding af vådt hø. Du finder guiden her:

Forebyggelse af selvantænding af vådt hø i guiden


Er du rigtigt dækket i tilfælde af brand i hø og halm?

Tjek din forsikring på Mit Topdanmark. Du kan også få hjælp af din assurandør eller kontakte Topdanmark Landbrug direkte på telefon 44 74 71 12 eller pr. mail på landbrug@topdanmark.dk

Få flere gode råd