Forebyg stormskader – inden det trækker op

Du kan gøre flere ting for at sikre din bedrift, inden stormen raser. Både nu og her-sikring og langsigtet planlægning kan minimere risikoen for skader.

En have efter stormen, et træ er væltede

Sikring på kort og langt sigt

Ingen kan forhindre stormen i at ramme. Men du kan ved hjælp af en række gode råd gøre dit for at sikre, at gården kommer så helskindet gennem blæsevejret. 

Det vigtigste er naturligvis at holde sig opdateret omkring vejret. Og så bør du have lavet procedurer for, hvordan og hvornår du iværksætter sikringen af gården, når stormen er på vej.

 

Sikring når stormen er varslet

  • Luk vinduer, døre og porte
  • Dæk af ved dyr og foder
  • Fjern eller sikr løse genstande, fx grene, emballage og løse tagplader, der kan flyve op og smadre ruder eller lave skader i taget

 

Langsigtet planlægning kan minimere stormskader

Forebyggelse i god tid er en god investering. Hvis du vedligeholder dit hus og din grund og jævnligt efterser tag, tagrender, døre, vinduer og skorsten, kan du forebygge de fleste skader, der kan opstå under en storm.

  • Tjek dit hus for revner
  • Tjek om tagstenene sidder ordentligt fast til lægterne. Bemærk at det ikke er alle tagsten, der skal være fastgjort.

  • Tjek tagbinderne. Tagbindere er en slags stålbøjler, hvor den ene del er klemt fast i tagstenen, mens den anden ende er banket ind i en lægte.

 

Er du rigtigt forsikret i tilfælde af stormskader? 

Tjek din forsikring på Mit Topdanmark. Du kan også få hjælp af din assurandør eller kontakte Topdanmark Landbrug direkte på telefon 44 74 71 12 eller pr. mail på  landbrug@topdanmark.dk.