Fritrækning af maskiner kan føre til ulykker

Pløre og mudder på markerne øger risikoen for, at traktorer og andre maskiner kører fast. Er uheldet ude, gælder det om at benytte det rigtige udstyr. Et dårligt tov eller en slidt kæde kan være livsfarlig.

Traktorens dæk sidder fast i mudder

Undgå personskade ved fritrækning

En våd og mudret mark øger risikoen for, at traktoren eller andre maskiner kører fast. Det giver stress og forsinkelser.

Et tov eller en kæde skal være meget robust for at kunne holde til trækket fra de store maskiner.

Det er derfor en meget dårlig idé at give efter for fristelsen for at bruge den gamle skovkæde eller et billigt elastiktov til at forsøge at trække maskineriet op på fast grund.

Når kæder eller tove knækker i forbindelse med fritrækning og bjærgning, sker der oftest skader på maskinen. Dog er der en risiko for, at kæden for eksempel flyver ind gennem bagruden på traktoren, hvor du sidder.

Sådan en ulykke kan nemt give personskader - og i værste fald være dræbende.

 

Tophjælp Maskinhjælp

Hvis du ikke selv har mod på at få trukket dine maskiner fri, er det muligt at få hjælp, hvis du har tillægsdækningen Tophjælp Maskinhjælp. I det tilfælde kan du ringe til Topdanmark, hvorefter du vil få hurtig og professionel hjælp til fritrækningen.

 

Vil du høre mere om fritrækning og mulighederne med Tophjælp Maskinhjælp, så kontakt Topdanmark Landbrug direkte på telefon 44 74 71 12 eller pr. mail på  landbrug@topdanmark.dk.