Sluk branden med det rigtige udstyr

Med det rette slukningsmateriel kan du slukke mindre brande.
 

Rød brændslukker

Driver du et landbrug, eller bor du på en gård med mange tilknyttede bygninger, bør du overveje at have forskellige ildslukkere. Størrelsen af dit landbrug afgør, hvor mange ildslukkere du bør have. Derudover er det en god idé at have flere slags slukkere på området, så du kan slukke brande i både el-installationer og almindeligt hårdt materiale. 

 

Det rette udstyr kan være afgørende

For at du er bedst stillet i en potentiel brandsituation, er det vigtigt, at du undersøger de forskellige slukningsmateriel. Der kan nemlig være store forskelle på dem:

  • En slangevinder er koblet direkte til vandforsyningen og er dermed mest effektiv
  • En pulverslukker er en god løsning i langt de fleste situationer – eksempelvis ved brand i faste stoffer og flydende væsker som benzin og olie. Samtidig er pulverslukkeren en billigere løsning end fx en slangevinder. 

Vi anbefaler, at du har flere typer af slukkere, så du kan slukke brande i forskellige materialer. 

Husk, at dine slukkere skal trykprøves eller udskiftes hvert femte år.

 

Sådan placerer du brandslukkerne

Det er først og fremmest vigtigt, at brandslukkerne er placeret et sted, hvor de er lette at tilgå. Derudover skal du være opmærksom på, at de er frostsikrede eller placeret et sted, hvor de ikke er udsat for frost. 


For den optimale sikkerhed på dit landbrug bør pulverslukkere være placeret med højst 25 meters afstand. 

 

Er du rigtigt forsikret i tilfælde af brand? 

Med vores landbrugsforsikring er du dækket mod en rækker skader – og også skader som følge af brand. Du kan få landbrugsforsikringen tilpasset dine behov, så du altid er dækket korrekt.
Læs mere om vores landbrugsforsikring

Er du allerede kunde hos os, kan du tjekke alle dine forsikringer på Mit Topdanmark. Du kan også få hjælp af din assurandør eller kontakte Topdanmark Landbrug direkte på telefon 44 74 71 12 eller pr. mail på landbrug@topdanmark.dk.