Cyberforsikring til private
- Hjælp og rådgivning ved online kriminalitet og digitale krænkelser
- Hackingalarm sikrer mod online misbrug af dine oplysninger
- Dækker hele husstanden
Online kriminalitet rammer i stigende grad privatpersoner, og på bare få år er anmeldelserne fordoblet. Kriminaliteten dækker over mange former for online ulovligheder, såsom hacking, bedrageri og misbrug af betalingskort - men kan også omhandle digital krænkelse ved ulovlig deling af billeder eller videoer.
Som det første forsikringsselskab har vi i Topdanmark udviklet en komplet cyberforsikring, der har til formål at beskytte dig som privatperson mod online kriminalitet. Cyberforsikringen er en pakkeløsning, der dækker hele vejen rundt og hjælper dig både før, under og efter et cyberangreb.
Bliver du fx forsøgt hacket med dine betalingsoplysninger, vil du modtage vejledning via hackingalarmen, og kommer du i en tvist i forbindelse med en nethandel, kan du få juridisk rådgivning og retshjælp. Du kan også få juridisk rådgivning og krisehjælp, hvis du eller dine børn bliver udsat for en digital krænkelse.
Cyberforsikringen dækker hele din husstand - hermed menes ægtefælle/samlever og dine børn, der er tilmeldt samme folkeregisteradresse som dig. Forsikringen dækker også delebørn under 18 år, der ikke har fast adresse hos dig.
Du tilmelder dine personfølsomme oplysninger – som fx e-mailadresse, kreditkortoplysninger, mobilnummer, CPR-nummer – som du ønsker dækket til vores samarbejdspartner SkimSafes trackingsystem. Herefter vil du blive notificeret, hvis én eller flere af disse oplysninger forsøges hacket, og få vejledning til, hvad du skal gøre.
Du kan trygt indtaste dine oplysninger i hackingalarmen, da al håndtering af data lever op til de højeste sikkerhedsstandarder og hele IT-infrastrukturen er opbygget og certificeret til PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). PCI DSS er en fællesstandard for informationssikkerhed - udarbejdet og vedligeholdt af Visa Inc, MasterCard, American Express m.fl. - med henblik på at beskytte kortdata.
Sikkerhedsstandarden består af tekniske og operationelle krav, som har til formål at minimere håndteringen af kortdata og andre følsomme oplysninger. Alle virksomheder, der håndterer kortdata skal opfylde kravene i PCI DSS med henblik på at beskytte kortbetalinger og mindske kortbedrageri.
Dertil bliver al data krypteret for at opretholde fuld anonymitet, så ingen personlige oplysninger kan datasammenføres, som fx mellem kort og indehaver.
Her kan du læse mere om, hvordan SkimSafe behandler personlige oplysninger
Kontakt vores samarbejdspartner SkimSafe på 89 88 95 08 alle hverdage 9-17, eller send en e-mail til hackingalarm@skimsafe.dk.
Du kan få op til 20 forskellige personfølsomme oplysninger - som fx e-mailadresse, kreditkortoplysninger, mobilnummer, CPR-nummer, pasnummer m.m. – overvåget med hackingalarmen.
Der er kun selvrisiko på cyberforsikringen ved behov for retshjælp på 2.000 kr. For resten af forsikringen er der ingen selvrisiko. Det vil sige, hvis du fx havner i en retslig tvist med en online udbyder, skal du selv kun betale de 2.000 kr kr. af sagsomkostningerne.
Cyberforsikringen dækker ikke mod virusangreb eller de mulige økonomiske konsekvenser et sådant angreb vil medføre, som fx udgifter til genskabelse af data og/eller software.
Digital krænkelse dækker over krænkende og lovstridig information, herunder kommentarer som er offentliggjort om dig i åbne og frit tilgængelige kanaler på internettet, som fx Facebook, Instagram eller lignende. Det kan også være krænkende og lovstridige billeder, som er delt i åbne eller lukkede kanaler uden dit samtykke.
Er du blevet udsat for en digital krænkelse, så kontakt vores samarbejdspartner HELP på telefon 39 90 09 00.
Har du brug for juridisk rådgivning eller retshjælp i forbindelse med en digital krænkelse, kan du kontakte vores samarbejdspartner HELP på telefon 39 90 09 00 mandag-fredag/hverdage 8.30-16.30 - eller sende en mail til kontakt@helpforsikring.dk .
Har du brug for juridisk rådgivning eller retshjælp i forbindelse med online kriminalitet, kortmisbrug eller digitale krænkelser, kan du kontakte vores samarbejdspartner HELP på telefon 39 90 09 00 mandag-fredag/hverdage 8.30-16.30 - eller sende en mail til kontakt@helpforsikring.dk
Digital kriminalitet rammer i stigende grad også mindre virksomheder, hvor cloud-løsninger, antivirusprogrammer og nye computere ikke længere er nok til at holde hackerne ude. Cyberforsikring til private dækker ikke virksomheder og selvstændige, men du kan få dækket din virksomhed med vores cyberforsikring til erhverv, som du kan læse mere om her:
Siden her handler om den nyeste udgave af forsikringen. Det er ikke en fuldstændig beskrivelse. Hvis du vil vide i detaljer, hvad og hvordan forsikringen dækker, kan du downloade de nyeste vilkår herunder. Har du allerede forsikringen? Log ind i Mit Topdanmark og se de vilkår, der gælder for dig.