Med et nyt hus inkl. en husforsikring klargør ægteparret i haven til sommeren.

Husforsikring

Sæt bekymringerne på gaden med vejens bedste husforsikring

  • Dækker både dit hus og ansvar
  • Skader vurderes af professionelle, og du har én kontaktperson hele vejen
  • Forebyg skader med husejerhjælp, vores unikke tilvalg
Få et tilbud

Hvad er en husforsikring?

Dit hus er en stor og vigtig del af dit liv. Det er derfor vigtigt, at det er ordentligt forsikret, så du hurtigt kan få hjælp, hvis du får en skade. 

En husforsikring dækker skader på dit hus – fx efter brand, storm, vand eller kortslutning. Mens en indboforsikring dækker tingene i dit hus, dækker husforsikringen selve huset. 

Herunder kan du læse om vores husforsikring og om, hvordan den dækker. 

Hvad dækker husforsikringen?

Tilvalg: Gør din dækning endnu bedre


Mere om husforsikringen

Sikrer dit hus og dit husejeransvar

Vores husforsikring giver den bedste dækning til dit hus. Med forsikringen er du ordentligt sikret ved bl.a. brand, kortslutning, hærværk, storm, vandskade og skjulte rørskader. Husforsikringen dækker også dit ansvar som husejer – fx hvis du ikke får ryddet sne, og nogen falder og kommer til skade. '


Fejlkonstruktion eller manglende vedligeholdelse

Endnu en fordel ved husforsikringen er, at den dækker visse skader efter fejlkonstruktion eller forkert montering – fx hvis taget på dit hus blæser af i en storm, fordi taget er forkert monteret. Dette gælder også ved manglende vedligeholdelse.


Din skade vurderes af professionelle

Hvis du får en skade på dit hus, bliver den vurderet af erfarne medarbejdere med håndværksmæssig baggrund – fx tømrere, murere, VVS’ere og bygningskonstruktører. Så er du sikret, at skaden bliver ordentligt vurderet. Du har én kontaktperson, så du kan føle dig tryg gennem hele forløbet. 

Får du en skade, dækker vi det meste til samme pris, som det koster at købe fra nyt. 
 

Gør din husforsikring endnu bedre

Du kan tilvælge yderligere dækninger til din forsikring – så får du den bedste husforsikring til lige dine behov. Du kan bl.a. tilvælge dækning af skadedyr, som sikrer dit hus mod angreb fra fx mus og rotter. Vil du også have dækket følgeskader efter fx et utæt tag, kan du vælge udvidet vandskadedækning.


Husejerhjælp – en unik dækning

Som noget helt særligt tilbyder vi tilvalgsdækningen husejerhjælp. Med den får du en hjælpende hånd til at forebygge visse skader på dit hus – fx hvis et træ er ved at vælte ind over dit tag efter en storm, eller du har store mængder sne på taget, som er til fare for andre. 

Husejerhjælp dækker også handicaptilpasning af dit hus, hvis en af jer kommer ud for en alvorlig ulykke. Med tilvalget følger også bl.a. en brandslukkerspray og adgang til online bygningsrådgivning fra vores eksperter.


Saml dine forsikringer og få rabat

Du behøver ikke at have alle dine forsikringer hos os. Men hvis du har, kan du få op til 12 % samlerabat – og helt op til 15 %, hvis du også har din pension hos os.

 Læs mere om samlerabat


Få et uforpligtende tilbud på en husforsikring

For at vi kan give dig en pris på en husforsikring, har vi brug for en række oplysninger om dig og dit hus. Når du bestiller et tilbud, kontakter vi dig til en snak om, hvordan vi bedst kan dække dine behov. 
 


 

Se, hvad vores kunder siger

Spørgsmål og svar om husforsikring

De vandskader, der følger rørbrud – både siveskader og pludselige rørbrud – er ofte meget dyre. Derfor får du tilvalget skjulte rør og kabler 25 % billigere, hvis du installerer et vandsikringsanlæg. Anlægget skal opfylde en række betingelser.

Betingelser for at få en lavere pris på tilvalget skjulte rør og kabler:

  • Dit vandsikringsanlæg skal overvåge tilførslen af enten brugsvand eller både brugsvand og direkte fjernvarme
  • Anlægget skal være funktionsdygtigt
  • Det skal løbende holdes ved lige efter leverandørens anvisninger
  • Anlægget skal automatisk lukke for vandet, når det måler en utæthed i rørsystemet, hvad enten utætheden opstår pludseligt ved akutte brud eller som en utæthed, der udvikler sig langsomt
  • Du skal vælge et af anlæggene herunder. Vær opmærksom på, om anlægget overvåger brugsvandet – det er ikke nok, at det kun overvåger fjernvarmeinstallationen.

1. Aqua Alarm – kun til brugsvand

- lukker automatisk for vandet, hvis det løber uafbrudt i et vist tidsrum. Tidsrummet kan indstilles til at være på mellem 1 og 30 minutter – som udgangspunkt er anlægget indstillet til at lukke efter 30 minutter.

Køb hos Dansk Vandalarm

2. DanTaet – til både brugsvand og fjernvarmeanlæg

- lukker automatisk for vandet, hvis der på én gang tappes mere end en vis mængde vand – mængden kan indstilles. Desuden kontrollerer anlægget, at vandet ikke løber i mere end 30 minutter ad gangen.

Køb hos DanTaet

3. Vandvagt – til både brugsvand og fjernvarmeanlæg

- lukker automatisk for vandet, hvis den valgte grænse overskrides, eller hvis der sker en uafbrudt udsivning fra installationen. Anlægget har en feriefunktion, som giver forhøjet følsomhed, og udfører desuden regelmæssige selvtest samt logger hændelser i udredningsøjemed.

Køb hos Vandvagt

4. Kamstrup Multical-system – for professionelle

- et professionelt lækovervågningssystem, der kan sikre kontinuerlig overvågning af både fjernvarme- og brugsvandsinstallationer.

Køb hos Kamstrup

Risikoen for brand i huse med stråtag er væsentligt højere end i huse med hårdt tag. Hvis du isolerer og brandsikrer på en bestemt måde, kan du reducere risikoen kraftigt – og samtidig sandsynligvis spare en del på forsikringen.

Her kan du se, hvordan arbejdet skal udføres – der er alle de detaljer, din håndværker skal bruge i sit arbejde.

Landejendomme er næsten altid langt mere komplekse end andre helårsboliger. Bor du sådan, tilbyder vi dig en særlig forsikring, der tager højde for alle forhold – også din indboforsikring.

Ring 44 74 71 12 – bedst hverdage kl. 8-16 – eller se mere om landboforsikring

Fremover dækker vi også skader på huset, der skyldes murbier. Du er fortsat dækket ved skader på huset, som skyldes mår, flagermus og gnavere (fx mus og rotter). Derudover dækker vi også bekæmpelsen af mår, hvepse, hvepseboer og væggelus. Og hvis de offentlige myndigheder har registreret rotter tæt på dit hus – fx hos din nabo eller genbo – giver vi et tilskud på 50 % af udgiften til montering af rottespærre, så rotterne ikke kommer ind i dit hus via kloakken.

Det gælder, hvis du har tilvalgsdækningen skadedyr, og er en udvidelse af den gamle tilvalgsdækning udvidet hus og have, der udgår.

Nej. Til gengæld får du LeakBot og det tilhørende VVS-serviceabonnement til under halv pris i forhold til normalprisen.

Skybrud er dækket af din husforsikring. Definitionen på skybrud er: ”Usædvanligt store vandmængder, der falder med en intensitet på over 15 mm på 30 minutter, eller når vandmængden er så stor, at den ikke kan få normalt afløb gennem i øvrigt utilstoppede afløb.”

Der gælder en særlig selvrisiko på mindst 6.159 kr. ved skybrudsskader. Hvis du har valgt en højere generel selvrisiko på husforsikringen, er det dog den, der gælder, også ved skybrudsskader.

Læs vores gode råd om skybrud

Vilkår

Alle detaljer står i vilkårene

Siden her handler om den nyeste udgave af forsikringen. Det er ikke en fuldstændig beskrivelse. Hvis du vil vide i detaljer, hvad og hvordan forsikringen dækker, kan du downloade de nyeste vilkår herunder. Har du allerede forsikringen? Log ind i Mit Topdanmark og se de vilkår, der gælder for dig.

Andre har også valgt