Med et nyt hus inkl. en husforsikring klargør ægteparret i haven til sommeren.

Husforsikring

Sæt bekymringerne på gaden med vejens bedste husforsikring

  • Dækker både dit hus og ansvar
  • Skader vurderes af professionelle, og du har én kontaktperson hele vejen
  • Forebyg skader med husejerhjælp, vores unikke tilvalg
Få et tilbud

Hvad er en husforsikring?

Dit hus er en stor og vigtig del af dit liv. Det er derfor vigtigt, at det er ordentligt forsikret med en husforsikring, så du hurtigt kan få hjælp, hvis du får en skade. 

En husforsikring dækker skader på dit hus – fx efter brand, storm, vand eller kortslutning. Mens en indboforsikring dækker tingene i dit hus, dækker en husforsikring selve huset. 

Herunder kan du læse om vores husforsikring og om, hvordan den dækker. 

Hvad dækker husforsikringen?

Tilvalg: Gør din dækning endnu bedre


Mere om husforsikringen

Husforsikringen sikrer dit hus og dit husejeransvar

Vores husforsikring giver den bedste dækning til dit hus. Med husforsikringen er du ordentligt sikret ved bl.a. brand, kortslutning, hærværk, storm, vandskade og skjulte rørskader. Husforsikringen dækker også dit ansvar som husejer – fx hvis du ikke får ryddet sne, og nogen falder og kommer til skade. 


Fejlkonstruktion eller manglende vedligeholdelse

Endnu en fordel ved husforsikringen er, at den dækker visse skader efter fejlkonstruktion eller forkert montering – fx hvis taget på dit hus blæser af i en storm, fordi taget er forkert monteret. Dette gælder også ved manglende vedligeholdelse.


Din skade vurderes af professionelle

Hvis du får en skade på dit hus, bliver den vurderet af erfarne medarbejdere med håndværksmæssig baggrund – fx tømrere, murere, VVS’ere og bygningskonstruktører. Så er du sikret, at skaden bliver ordentligt vurderet. Du har én kontaktperson, så du kan føle dig tryg gennem hele forløbet. 

Får du en skade, dækker vi det meste til samme pris, som det koster at købe fra nyt. 
 

Gør din husforsikring endnu bedre

Du kan tilvælge yderligere dækninger til din forsikring, så du får den bedste husforsikring, der passer til dine behov. Du kan bl.a. tilvælge dækning af skadedyr, som sikrer dit hus mod angreb fra fx mus og rotter. Vil du også have dækket følgeskader efter fx et utæt tag, kan du vælge udvidet vandskadedækning til din husforsikring.


Husejerhjælp – en unik dækning til din husforsikring

Som noget helt særligt tilbyder vi tilvalgsdækningen husejerhjælp. Med den får du en hjælpende hånd til at forebygge visse skader på dit hus – fx hvis et træ er ved at vælte ind over dit tag efter en storm, eller du har store mængder sne på taget, som er til fare for andre. 

Husejerhjælp dækker også handicaptilpasning af dit hus, hvis en af jer kommer ud for en alvorlig ulykke. Med tilvalget følger også bl.a. en brandslukkerspray og adgang til online bygningsrådgivning fra vores eksperter.


Saml dine forsikringer og få rabat

Du behøver ikke at have alle dine forsikringer hos os. Men hvis du har, kan du få op til 12 % samlerabat – og helt op til 15 %, hvis du også har din pension hos os.

 Læs mere om samlerabat


Få et uforpligtende tilbud på en husforsikring

For at vi kan give dig en pris på en husforsikring, har vi brug for en række oplysninger om dig og dit hus. Når du bestiller et tilbud, kontakter vi dig til en snak om, hvordan vi bedst kan dække dine behov.
 


 

Se, hvad vores kunder siger

Spørgsmål og svar om husforsikring

Skybrud er dækket af din husforsikring. Definitionen på skybrud er: ”Usædvanligt store vandmængder, der falder med en intensitet på over 15 mm på 30 minutter, eller når vandmængden er så stor, at den ikke kan få normalt afløb gennem i øvrigt utilstoppede afløb.”

Der gælder en særlig selvrisiko på mindst 6.159 kr. ved skybrudsskader. Hvis du har valgt en højere generel selvrisiko på husforsikringen, er det dog den, der gælder, også ved skybrudsskader.

Læs vores gode råd om skybrud

Når stormen er på vej, kan du forberede dig ved at sikre både din grund og dit hus:

  • Sørg for at sætte havemøbler, grill, parasol og andre løse genstande ind et sikkert og aflukket sted
  • Har du en trampolin, så lås den fast. Fjern evt. dugen, eller vend den om på hovedet først.
  • Lås cyklerne fast, så de ikke blæser væk, og parkér bilen et sikkert sted 

Læs mere om, hvordan du sikrer din grund mod storm

  • Tjek, om tagsten er fastgjort til lægterne. Bemærk, at det ikke er alle tagsten, der skal være fastgjort.
  • Tjek også tagbinderne. Tagbinderne er en slags stålbøjler, som har den ene del klemt fast i tagstenen, mens den anden del er banket ind i en lægte.

Læs mere om, hvordan du sikrer hele dit hus mod storm

Nej. Til gengæld får du LeakBot og det tilhørende VVS-serviceabonnement til under halv pris i forhold til normalprisen.

Hvis skaden alene er et væltet træ, er den ikke omfattet af forsikringen. Hvis træet har beskadiget bygninger, biler eller andet, skal du anmelde skaden.

Hvis det har regnet meget, kan træerne på din grund lettere vælte i stormvejr, da jordbunden omkring træet kan være blevet blød. Du kan forebygge væltede træer ved at fjerne eventuelle rådne og løstsiddende grene omkring træet.  

Ønsker du en lavere pris, kan du vælge en højere selvrisiko. Der gælder dog en obligatorisk selvrisiko på 6.159 kr. ved sky- og tøbrudsskader. Vælger du en højere generel selvrisiko, er det den, der gælder.

Se din selvrisiko i Mit Topdanmark

I øvrigt skal du vide, at vores husforsikring har nogle indbyggede fordele. Fx erstatter vi i mange tilfælde til nyværdi, og mange typer skader, der skyldes fejlkonstruktion eller fejlmontering, er dækket som standard.

Brug vores rabatmuligheder

Du har mulighed for at få rabat på flere af vores forsikringer - bl.a. hvis du samler det hele hos os.

Læs om vores rabatter

Få et samlet tilbud på dine forsikringer

Landejendomme er næsten altid langt mere komplekse end andre helårsboliger. Bor du sådan, tilbyder vi dig en særlig forsikring, der tager højde for alle forhold – også din indboforsikring.

Ring 44 74 71 12 – bedst hverdage kl. 8-16 – eller se mere om landboforsikring

Vilkår

Alle detaljer står i vilkårene

Siden her handler om den nyeste udgave af forsikringen. Det er ikke en fuldstændig beskrivelse. Hvis du vil vide i detaljer, hvad og hvordan forsikringen dækker, kan du downloade de nyeste vilkår herunder. Har du allerede forsikringen? Log ind i Mit Topdanmark og se de vilkår, der gælder for dig.

Andre har også valgt