Husforsikring

 • Dækker både dit hus og ansvar
 • Skader vurderes af professionelle
 • Forebyg skader med husejerhjælp, vores unikke tilvalg
En rød murermestervilla forsikret med en husforsikring fra Topdanmark

Hvad er en husforsikring?

Dit hus er en stor og vigtig del af dit liv. Det er derfor vigtigt, at det er ordentligt forsikret med en husforsikring, så du hurtigt kan få hjælp, hvis du får en skade. 

En husforsikring dækker skader på dit hus – fx efter brand, storm, vand eller kortslutning. Mens en indboforsikring dækker tingene i dit hus, dækker en husforsikring selve huset. 

Herunder kan du læse om vores husforsikring og om, hvordan den dækker. 

Hvad dækker husforsikringen?

Dækker
 • Hvis dit hus eller tilhørende bygninger bliver ødelagt i en brand
 • Skader, der sker, når branden skal slukkes
 • Skader på elektriske ledere eller komponenter, som skyldes kortslutning, induktion eller overspænding
 • Hvis lynet slår ned i huset, eller der sker en eksplosion

Dækker ikke
 • Svide- og glødeskader – fx hvis gløder fra pejs, brændeovn eller rygning laver mærker i gulvet
 • Sodskader fra fx stearinlys, petroleums- eller olielamper eller gryder
 • Kortslutning pga. fejlmontering, forkert udført reparation eller ulovlige installationer
Dækker
 • Skybrud, tøbrud og snetryk
 • Vand, der pludseligt strømmer ud fra rør, større akvarier og installationer som fx amerikanerkøleskabe
 • Tyveri og hærværk – fx skader på huset, der sker i forbindelse med indbrud (et opbrudt vindue, en beskadiget dør eller ødelagte trægulve)
 • Vand- eller varmerør, der sprænger pga. frost som følge af et tilfældigt svigt i varmeforsyningen
 • Glas og sanitet – hvis din glaskeramiske kogeplade revner, eller hvis din håndvask, dit toilet osv. bliver ubrugeligt pga. ridser, afskalning eller direkte brud
 • Pludselig skade – dvs. noget, der sker uventet og på et bestemt tidspunkt
 • Funktionsfejl på hårde hvidevarer og andre faste elektriske bygningsinstallationer, indtil de er fire år gamle – fx centralstøvsuger, ventilationsanlæg eller varmepumpe
 • Visse skader efter fejlkonstruktion, forkert montering eller manglende vedligeholdelse – fx hvis dit hus bliver angrebet af råd eller svamp

Dækker ikke
 • Regnvand fra tagrender og nedløbsrør samt opstigning af kloak- og grundvand (når der ikke er tale om skybrud eller tøbrud)
 • Vand, der siver eller drypper gennem længere tid
 • Stormflod og oversvømmelse fra hav, fjord, sø eller vandløb
 • Skader, som er forvoldt af dyr
 • Funktionsfejl på hårde hvidevarer og fastmonterede elektriske bygningsinstallationer, der er over fire år gamle

Tilvalg: Gør din dækning endnu bedre


Mere om husforsikringen

Husforsikringen sikrer dit hus og dit husejeransvar

Vores husforsikring giver den bedste dækning til dit hus. Med husforsikringen er du ordentligt sikret ved bl.a. brand, kortslutning, hærværk, storm, vandskade og skjulte rørskader. Får du en skade, dækker vi det meste til samme pris, som det koster at købe fra nyt. 

Husforsikringen dækker også dit ansvar som husejer – fx hvis du ikke får ryddet sne, og nogen falder og kommer til skade.


Fejlkonstruktion eller manglende vedligeholdelse

Endnu en fordel ved husforsikringen er, at den dækker visse skader efter fejlkonstruktion, forkert montering eller manglende vedligeholdelse – fx hvis dit hus bliver angrebet af råd eller svamp.


Din skade vurderes af professionelle

Hvis du får en skade på dit hus, bliver den vurderet af medarbejdere med erfaring inden for både forsikring og håndværk. Så er du sikret, at skaden bliver ordentlig vurderet.  Vi har desuden vores eget netværk af håndværkere i hele landet, og de er klar til at hjælpe dig fra start til slut, så forløbet bliver så trygt og nemt som muligt for dig. 
 

Gør din husforsikring endnu bedre

Du kan tilvælge yderligere dækninger til din forsikring, så du får den bedste husforsikring, der passer til dine behov. Du kan bl.a. tilvælge dækning af skadedyr, som sikrer dit hus mod angreb fra fx mus og rotter. Vil du også have dækket følgeskader efter fx et utæt tag, kan du vælge udvidet vandskadedækning til din husforsikring.


Husejerhjælp – en unik dækning til din husforsikring

Som noget helt særligt tilbyder vi tilvalgsdækningen husejerhjælp. Med den får du en hjælpende hånd til at forebygge visse skader på dit hus – fx hvis et træ er ved at vælte ind over dit tag efter en storm, eller du har store mængder sne på taget, som er til fare for andre. 

Husejerhjælp dækker også handicaptilpasning af dit hus, hvis en af jer kommer ud for en alvorlig ulykke. Med tilvalget følger også bl.a. en brandslukkerspray og adgang til online bygningsrådgivning fra vores eksperter.


Saml dine forsikringer og få rabat

Du behøver ikke at have alle dine forsikringer hos os. Men hvis du har, kan du få op til 12 % samlerabat – og helt op til 15 %, hvis du også har din pension hos os.

 Læs mere om samlerabat


Få et uforpligtende tilbud på en husforsikring

For at vi kan give dig en pris på en husforsikring, har vi brug for en række oplysninger om dig og dit hus. Når du bestiller et tilbud, kontakter vi dig til en snak om, hvordan vi bedst kan dække dine behov.
 


 

Se, hvad vores kunder siger

Spørgsmål og svar om husforsikring

Skybrud er dækket af din husforsikring. Definitionen på skybrud er: ”Usædvanligt store vandmængder, der falder med en intensitet på over 15 mm på 30 minutter, eller når vandmængden er så stor, at den ikke kan få normalt afløb gennem i øvrigt utilstoppede afløb.”

Der gælder en særlig selvrisiko på mindst 6.313 kr. ved skybrudsskader. Hvis du har valgt en højere generel selvrisiko på husforsikringen, er det dog den, der gælder, også ved skybrudsskader.

Læs vores gode råd om skybrud

Når stormen er på vej, kan du forberede dig ved at sikre både din grund og dit hus:

 • Sørg for at sætte havemøbler, grill, parasol og andre løse genstande ind et sikkert og aflukket sted
 • Har du en trampolin, så lås den fast. Fjern evt. dugen, eller vend den om på hovedet først.
 • Lås cyklerne fast, så de ikke blæser væk, og parkér bilen et sikkert sted 

Læs mere om, hvordan du sikrer din grund mod storm

 • Tjek, om tagsten er fastgjort til lægterne. Bemærk, at det ikke er alle tagsten, der skal være fastgjort.
 • Tjek også tagbinderne. Tagbinderne er en slags stålbøjler, som har den ene del klemt fast i tagstenen, mens den anden del er banket ind i en lægte.

Læs mere om, hvordan du sikrer hele dit hus mod storm

Hvis skaden alene er et væltet træ, er den ikke omfattet af forsikringen. Hvis træet har beskadiget bygninger, biler eller andet, skal du anmelde skaden.

Hvis det har regnet meget, kan træerne på din grund lettere vælte i stormvejr, da jordbunden omkring træet kan være blevet blød. Du kan forebygge væltede træer ved at fjerne eventuelle rådne og løstsiddende grene omkring træet.  

Ønsker du en lavere pris, kan du vælge en højere selvrisiko. Der gælder dog en obligatorisk selvrisiko på 6.313 kr. ved sky- og tøbrudsskader. Vælger du en højere generel selvrisiko, er det den, der gælder.

Se din selvrisiko i Mit Topdanmark

I øvrigt skal du vide, at vores husforsikring har nogle indbyggede fordele. Fx erstatter vi i mange tilfælde til nyværdi, og mange typer skader, der skyldes fejlkonstruktion eller fejlmontering, er dækket som standard.

Brug vores rabatmuligheder

Du har mulighed for at få rabat på flere af vores forsikringer - bl.a. hvis du samler det hele hos os.

Læs om vores rabatter

Få et samlet tilbud på dine forsikringer

Landejendomme er næsten altid langt mere komplekse end andre helårsboliger. Bor du sådan, tilbyder vi dig en særlig forsikring, der tager højde for alle forhold – også din indboforsikring.

Ring 44 74 71 12 – bedst hverdage kl. 8-16 – eller se mere om landboforsikring

Vilkår

Alle detaljer står i vilkårene

Siden her handler om den nyeste udgave af forsikringen. Det er ikke en fuldstændig beskrivelse. Hvis du vil vide i detaljer, hvad og hvordan forsikringen dækker, kan du downloade de nyeste vilkår herunder. Har du allerede forsikringen? Log ind i Mit Topdanmark og se de vilkår, der gælder for dig.

Andre har også valgt