Husforsikring

Sæt bekymringerne på gaden med vejens bedste husforsikring

 • Kan dække langt de fleste nedbørs- og vandskader
 • Vi erstatter i mange tilfælde til nyværdi
 • Ingen forbehold for skader som følge af fejlkonstruktion, forkert montering og manglende vedligeholdelse
 • Skader vurderes af fagfolk, og du får én kontaktperson hele vejen
Få et tilbud

Sådan fungerer vores husforsikring

Vores husforsikring giver dig den komplette – og nødvendige – dækning til dit hus. Grunddækningen sikrer dig godt og solidt ved bl.a. brand, kortslutning, indbrud, storm, vandskade og skjulte rørskader. Dit ansvar som husejer er også dækket – fx hvis du ikke får ryddet sne og nogen falder og kommer til skade.

Opgradér forsikringen med de fire tilvalg – bl.a. dækning af skadedyr og endnu bedre dækning af vandskader.

Din skade vurderes af professionelle
Hvis du får en skade på dit hus, bliver den vurderet af erfarne medarbejdere med håndværksmæssig baggrund – fx tømrere, murere, VVS’ere og bygningskonstruktører.

Vi dækker det meste til nyværdi, det vil sige til samme pris, som det vil koste at købe fra nyt og dermed uden afskrivning.

Ingen forbehold ved manglende vedligeholdelse mv.
En ekstra god grund til at vælge vores husforsikring er, at vi ikke tager forbehold for skader, der sker på grund af manglende vedligeholdelse, fejl i konstruktion eller forkert montering (dog ikke skader fra grønne tage eller fejlmonterede solcelleanlæg og el-skader).

Vil du også have dækket følgeskaden, hvis dit tag bliver utæt, eller der på anden måde trænger vand ind i huset, så vælg udvidet vandskadedækning. 
 

Hvad dækker husforsikringen?

Tilvalg: Gør din dækning endnu bedre 

Se, hvad vores kunder siger

Værd at vide om husforsikring

Du får op til 12 % rabat, når du samler dine forsikringer hos os – og helt op til 15 %, hvis du også har pension her:

 • 8 % rabat: indboforsikring + én af disse forsikringer: hus, fritidshus, bil, MC, ulykke
 • 12 % rabat: indboforsikring + to af disse forsikringer: hus, fritidshus, bil eller MC, ulykke
 • 15 % rabat: indboforsikring + to af disse forsikringer: hus, fritidshus, bil eller MC, ulykke + pensionsopsparing

Du får samme rabat på dine øvrige forsikringer – fx båd, hund og kat (dog ikke vejhjælp samt rejse-, ejerskifte-, entreprise- og varebilforsikring).

Derudover får du den fordel, at du kun skal betale én selvrisiko (den største), hvis en skade berører flere af dine forsikringer – fx når et indbrud både betyder ødelæggelser på huset og stjålet indbo.

Vær opmærksom på, at du ikke kan kombinere en Topaftale med andre aftaler.

Bor du på et landbrug – aktivt eller nedlagt?

Landejendomme er næsten altid langt mere komplekse end andre helårsboliger. Bor du sådan, tilbyder vi dig en særlig forsikring, der tager højde for alle forhold – også din indboforsikring.
Ring 44 74 71 12 – bedst hverdage kl. 8-16 – eller se mere om landboforsikring
 

De vandskader, der følger rørbrud – både siveskader og pludselige rørbrud – er ofte meget dyre. Derfor får du tilvalget skjulte rør og kabler 25 % billigere, hvis du installerer et vandsikringsanlæg. Anlægget skal opfylde en række betingelser.

Betingelser for at få en lavere pris på tilvalget skjulte rør og kabler:

 • Dit vandsikringsanlæg skal overvåge tilførslen af enten brugsvand eller både brugsvand og direkte fjernvarme
 • Anlægget skal være funktionsdygtigt
 • Det skal løbende holdes ved lige efter leverandørens anvisninger
 • Anlægget skal automatisk lukke for vandet, når det måler en utæthed i rørsystemet, hvad enten utætheden opstår pludseligt ved akutte brud eller som en utæthed, der udvikler sig langsomt
 • Du skal vælge et af anlæggene herunder. Vær opmærksom på, om anlægget overvåger brugsvandet – det er ikke nok, at det kun overvåger fjernvarmeinstallationen.

1. Aqua Alarm – kun til brugsvand

- lukker automatisk for vandet, hvis det løber uafbrudt i et vist tidsrum. Tidsrummet kan indstilles til at være på mellem 1 og 30 minutter – som udgangspunkt er anlægget indstillet til at lukke efter 30 minutter.

Køb hos Dansk Vandalarm

2. DanTaet – til både brugsvand og fjernvarmeanlæg

- lukker automatisk for vandet, hvis der på én gang tappes mere end en vis mængde vand – mængden kan indstilles. Desuden kontrollerer anlægget, at vandet ikke løber i mere end 30 minutter ad gangen.

Køb hos DanTaet

3. Vandvagt – til både brugsvand og fjernvarmeanlæg

- lukker automatisk for vandet, hvis den valgte grænse overskrides, eller hvis der sker en uafbrudt udsivning fra installationen. Anlægget har en feriefunktion, som giver forhøjet følsomhed, og udfører desuden regelmæssige selvtest samt logger hændelser i udredningsøjemed.

Køb hos Vandvagt

4. Kamstrup Multical-system – for professionelle

- et professionelt lækovervågningssystem, der kan sikre kontinuerlig overvågning af både fjernvarme- og brugsvandsinstallationer.

Køb hos Kamstrup

Risikoen for brand i huse med stråtag er væsentligt højere end i huse med hårdt tag. Hvis du isolerer og brandsikrer på en bestemt måde, kan du reducere risikoen kraftigt – og samtidig sandsynligvis spare en del på forsikringen.

Her kan du se, hvordan arbejdet skal udføres – der er alle de detaljer, din håndværker skal bruge i sit arbejde.

Landejendomme er næsten altid langt mere komplekse end andre helårsboliger. Bor du sådan, tilbyder vi dig en særlig forsikring, der tager højde for alle forhold – også din indboforsikring.

Ring 44 74 71 12 – bedst hverdage kl. 8-16 – eller se mere om landboforsikring

Fra 2020 bliver du opkrævet et bidrag på 40 kr. om året for hver af disse forsikringer, du har: hus-, indbo-, bil- og motorcykelforsikring. Det er os som forsikringsselskab, der opkræver bidraget. Vi betaler det videre til Garantifonden for skadesforsikringsselskaber, som sikrer forbrugere, hvis deres forsikringsselskab går konkurs. 

Vi opkræver bidraget, første gang du betaler i løbet af et kalenderår.

Læs om Garantifonden for skadesforsikringsselskaber

Vilkår

Alle detaljer står i vilkårene

Siden her handler om den nyeste udgave af forsikringen. Det er ikke en fuldstændig beskrivelse. Hvis du vil vide i detaljer, hvad og hvordan forsikringen dækker, kan du downloade de nyeste vilkår herunder. Har du allerede forsikringen? Log ind i Mit Topdanmark og se de vilkår, der gælder for dig.

Andre har også valgt