Når du får børn

Når du får børn, bliver du forsørger, og det medfører et ansvar. Her får du hjælp til at tage stilling til, hvordan du sikrer dine børn bedst muligt.

Lille glad pige ligger på maven på terrassen foran huset og slapper.

Børnenes eget ansvar?

Indboforsikringen omfatter hele din familie. Når du får børn, er de derfor automatisk dækket. Ud over indbo, ansvar og retshjælp dækker indboforsikringen også børnenes ansvar, hvis de fx kommer til at ødelægge andres ting.

Læs om vores indboforsikring

Hvor længe er børn dækket af din indboforsikring?

Hvis du har børn, der bor hjemme, er deres ting og deres erstatningsansvar som regel dækket af din indboforsikring. Det gælder også delebørn, når de er hos dig.

Børn, som er flyttet hjemmefra, er dækket af din forsikring, indtil de fylder 18 år, hvis du har vores nyeste indboforsikring (vilkår 6676-2). Vi dækker dog ikke, hvis de bor sammen med en kæreste. Hvis barnet lejer et værelse ud, er den logerende heller ikke dækket.

 

Overvej en børneforsikring

Barnets ansvar er dækket af forældrenes forsikring, men ikke, hvis barnet kommer ud for en alvorlig ulykke eller får en kritisk sygdom. Derfor skal du overveje at købe en børneforsikring. Den dækket barnet døgnet rundt, indtil det fylder 18 år.

Læs mere om vores børneforsikring

 

Pas også godt på dig selv

Forældrerollen er også en forsørgerrolle. Det betyder, at du har andre end dig selv at tænke på i forhold til din opsparing, din pension og din evne til at arbejde. Herunder får du en oversigt over nogle af de forsikringer, der kan hjælpe med at sikre dig – og dermed også din familie og dine børn – bedre økonomisk. 

 

 

Vi tilbyder en række forsikringer, der kan hjælpe dig med den daglige økonomi, hvis du bliver alvorligt syg, kommer ud for en ulykke eller bliver ude af stand til at arbejde pga. stress. En tab af erhvervsevne-forsikring giver dig fx et fast månedligt beløb, hvis du mister erhvervsevnen. Og med en forsikring ved visse kritiske sygdomme får du et engangsbeløb ved en lang række diagnoser – fx kræft og blodprop i hjertet.

Læs mere om tab af erhvervsevne-forsikring

Læs mere om forsikring ved visse kritiske sygdomme

Det er ikke rart at tænke på, men det kan ramme os alle – hvert år dør ca. 8.500 danskere, før de når pensionsalderen. Dødsfald kan få store økonomiske konsekvenser for dine efterladte, og det er derfor vigtigt at tage stilling til, hvordan du sikrer dem bedst muligt.

Med en Livsforsikring har du mulighed for at sammensætte en skræddersyet løsning, der sikrer dine efterladte. Med en Børnepension får dit barn en månedlig udbetaling, indtil det fylder 24 år, hvis du mister livet før tid. Du kan også selv bestemme, hvem der skal have udbetalingen fra dine forsikringer og din pensionsopsparing – læs mere nedenfor.

Læs om vores Livsforsikring

Læs om vores Børnepension 

De fleste vælger, at deres ’nærmeste pårørende’ skal have udbetalingen fra deres pension og forsikringer. Så er der en klar rækkefølge for, hvem der får pengene.

Læs mere om begunstigelse