Hvilken bilforsikring skal jeg vælge?

Som bilejer i Danmark er det lovpligtigt, at du har en ansvarsforsikring. Den dækker, hvis du gør skade på andre personer eller andres ting.

Vores bilforsikring indeholder en række andre forsikringer som fx kaskoforsikring og førerulykkesforsikring, der er rigtigt gode at have som bilist. Derudover kan du vælge mellem en række tilvalgsdækninger, så du fx er dækket, hvis du står med en irriterende bule efter en tur i indkøbscentret.

Herunder kan du se, hvad bilforsikringen og de forskellige tilvalg dækker.
 

Hvad dækker bilforsikringen?

Kaskoforsikring

Hvis der sker skade på din bil eller den bliver stjålet.

Tilvalg: Gør din dækning endnu bedre

Særligt til dig med leasingbil

Særligt til dig med hjemmeboende børn


Vælg en bilforsikring, der passer til dig

Hos os får du en af landets bedste bilforsikringer, som du nemt og hurtigt kan købe online. Når du har beregnet din pris, kan du vælge mellem tre forskellige forsikringspakker, som alle indeholder både ansvars-, kasko- og førerulykkesforsikring. 
 

Bliv ekstra godt sikret med vores tilvalg

Du kan tilvælge yderligere dækninger til forsikringspakkerne som fx vejhjælp og parkeringsskade, så forsikringen passer til lige dine behov. Vi har også tilvalg, der passer til dig, der leaser din bil eller har hjemmeboende børn med kørekort.
 

Hvad koster Topdanmarks bilforsikring?

Prisen på bilforsikringen afhænger bl.a. af din alder, din bil, og hvor meget du kører. Prisen afhænger også af, hvor høj en selvrisiko du vælger, og hvor godt du vil være dækket. 
 

Hvordan kan jeg få en billigere bilforsikring?

 • Saml dine forsikringer: Du kan få rabat, hvis du køber flere af vores forsikringer. Har du også pension hos os, sparer du helt op til 15 %.

 • Vælg en højere selvrisiko: Jo højere en selvrisiko du vælger, jo mere betaler du selv ved en eventuel skade – men jo billigere bliver din forsikring også.

 • Bliv elitebilist: Forsikringen bliver billigere år efter år, hvis du kører uden skader, indtil du når laveste pristrin og bliver elitebilist.

 • Kør mindre om året: Jo færre antal kilometer du kører pr. år, jo billigere er din bilforsikring. 
   

Beregn din pris og køb med det samme

Du kan nemt beregne prisen på en forsikring til din bil. Vi har blot brug for et par oplysninger om dig og din bil – så får du prisen på tre forsikringspakker. Når du har valgt den pakke, der passer bedst til dig, kan du købe forsikringen online med det samme.


Se, hvad vores kunder siger

Spørgsmål og svar om bilforsikringen

Ja - forsikringen giver dig frit værkstedsvalg, så du bestemmer selv, hvilket værksted der skal udbedre din skade.

Når du er elitebilist, er du på det laveste og billigste pristrin.

Du kan blive elitebilist, hvis du er mindst 28 år og har været forsikret i det samme selskab uden skader i de seneste fem år.

Er du ikke elitebilist endnu, falder prisen på din bilforsikring hvert år, indtil du lander på laveste trin.

 • Hvis du hvert år kører væsentligt færre kilometer, end du har valgt, betaler du for meget for din forsikring
 • Hvis du hvert år kører væsentligt flere kilometer, end du har valgt, risikerer du nedsat erstatning, hvis du får en skade

Sådan ændrer du dit kilometervalg

Du kan ændre dine kilometer i Mit Topdanmark. Husk at aflæse din kilometertæller, før du logger ind. 

Angiv nye kilometer

På de fleste af dine forsikringer har du en selvrisiko. Når du får udbetalt erstatning, er selvrisikoen trukket fra.

Se din selvrisiko i Mit Topdanmark

Værd at vide om selvrisiko

 • Du bestemmer selv størrelsen på din selvrisiko – på visse forsikringer ned til 0 kr.
 • Selvrisikoen stiger en lille smule hvert år i takt med den generelle prisudvikling
 • Du betaler altid kun én selvrisiko – også selv om din skade involverer flere forsikringer

Den nemmeste og hurtigste måde at få vejhjælp på i Danmark er at gå herind fra din mobil: www.topdanmark.dk/tophjaelp-nu
Ellers kan du altid ringe:

Få oplysningerne sendt til din mobil

Send en SMS med teksten top tophjælp til 1204. Så får du numre og link retur og har dem lige ved hånden, hvis du får brug for dem. 

Hent et print selv-kort

Du kan også hente et print selv-kort, hvis du foretrækker at have Tophjælps telefonnummer i en fysisk udgave – fx opbevaret i bilen. 

Læs mere om vejhjælp

Dyre og hurtige biler og motercykler er i særlig grad udsat for tyveri. For nogle biler og motorcykler er det derfor et krav, at de skal have installeret satelitsikring, men i princippet er det en god ide for alle biler og motorcykler. Derfor tilbyder vi gratis alarmovervågning til kunder, der vælger at få installeret satelitsikringssystemet WT600 3 G fra Aktiv Connect.

Læs mere om satelitforsikring

Vilkår

Alle detaljer står i vilkårene

Siden her handler om den nyeste udgave af forsikringen. Det er ikke en fuldstændig beskrivelse. Hvis du vil vide i detaljer, hvad og hvordan forsikringen dækker, kan du downloade de nyeste vilkår herunder. Har du allerede forsikringen? Log ind i Mit Topdanmark og se de vilkår, der gælder for dig.

Andre har også valgt