Sundhed

Sygedriftstabsforsikringen hjalp, da Rune fik konstateret kræft

Da Rune Schytt Nielsen i 2019 fik konstateret prostatakræft, kunne han igennem en længere periode ikke passe sit firma. Heldigvis fik han hjælp fra sin sygedriftstabsforsikring – en hjælp, som blev afgørende for firmaets og Runes fremtid. 

En travl hverdag

I 2019 opdagede Rune Schytt Nielsen, at noget ikke var, som det plejede at være. Efter en tur på Vejle Sygehus fik han taget et par prøver og tog efterfølgende hjem igen. 
”Jeg havde en lang række arbejdsopgaver, som jeg skulle tage mig af i de følgende dage, og så havde jeg også en forretningsrejse til Italien,” fortæller Rune. Gennem sit firma RS Composites har han ofte store rejser til udlandet. Firmaet beskæftiger sig med vindmøllevinger samt reparerer og producerer produktionsudstyr i store dele af verden.

Sygedriftstabsforsikringen dækkede vikarudgifterne

Da Rune kom hjem fra sin rejse til Italien, havde han fået en indkaldelse til at få foretaget en række prøver, som senere skulle vise, at Rune havde prostatakræft. 

"Jeg tænkte en masse ting lige med det samme – både på min kone, børn og på firmaets fremtid. I november blev jeg så opereret,” siger Rune og fortæller samtidig, at der var en række opgaver i firmaet, som han ikke selv kunne løse. 

”Jeg havde nogle vigtige opgaver i Tyskland, Portugal og Mongoliet, og jeg havde jo brug for, at firmaet kunne køre videre, selvom jeg var syg. Derfor ringede jeg til Topdanmark, hvor jeg heldigvis har en sygedriftstabsforsikring. Det betød, at jeg kunne hyre nogle folk på månedlig basis, som kunne overtage mine opgaver. Det gjorde en enorm forskel, og det var helt uundværligt, at jeg kunne holde indtægterne ved lige og undgå en meget vanskelig situation,” siger Rune. 

Har gjort en vigtig erfaring 

For både Rune og RS Composites ser fremtiden lys ud. Rune er rask og netop hjemvendt fra en større forretningsrejse. Inden længe går turen til både Tyskland og Taiwan. 

”Der er godt gang i biksen, og virksomheden har klaret sig rigtig fint, mens jeg har været syg – vi vækster med glade og tilfredse kunder. I dag er Mario, som hjalp mig, mens jeg var syg, ansat som direktør i virksomheden, og vi har et fremragende samarbejde,” fortæller en tilfreds Rune, som i dag også har et godt råd til andre:

”Man går jo ikke lige og forestiller sig, at man bliver syg, men i dag er jeg meget glad for, at jeg købte en sygedriftstabsforsikring, og jeg vil råde andre til at få gjort det samme. Jeg betaler mine forsikringer en gang om året, og det betyder jo, at det er en større udskrivning. Men med sådan en oplevelse i bagagen takker jeg virkelig mig selv for at have prioriteret den sikkerhed og gennemtænkt diverse situationer, så jeg fik hjælp, da jeg havde mest brug for det. Jeg vil råde andre til at gøre det samme,” siger han afslutningsvis.