Sundhed

Sygedriftstabsforsikringen hjalp, da Jørgen kom galt afsted

Da kvægbonden Jørgen fra Hjørring faldt over trækhjulet på sin såmaskine og slog sin skulder, havde det uoverskuelige og langsigtede konsekvenser. Heldigvis havde Jørgen en sygedriftstabsforsikring, som hjalp ham videre og sparede ham for et stort økonomisk tab.

Ulykke gav store skuldersmerter

Det var en ganske almindelig forårsdag i Hjørring, da Jørgen var i færd med at indså såmaskinen og klargøre forårsarbejdet.  

”Jeg gik i mine egne tanker og faldt så pludselig over trækhjulet. Luften blev banket fuldstændig ud af mig, og det gjorde vanvittigt ondt i min skulder. Men jeg trodsede smerten og fortsatte arbejdet resten af dagen – jeg havde jo travlt med at få sået i tide,” siger Jørgen.

Efter et par dage med tiltagende skuldersmerter tog Jørgen til lægen, og det blev besluttet, at der skulle tages røntgen af skulderen. Røntgenbillederne viste, at Jørgens skuldersener var blevet revet over. 

En uundværlig hjælp fra sygedriftstabsforsikringen

Skulderskaden betød, at Jørgen blev opereret, og at han ikke selv kunne passe arbejdet på gården. Heldigvis havde han en sygedriftstabsforsikring, som dækkede udgifterne til en vikar. 

”Det ville jeg ikke have haft råd til selv, så det ville jo få store konsekvenser. Jeg kunne nemt have mistet en halv million i driftstab og lønninger,” siger Jørgen. 

Spørger man Jørgens producentassurandør Nicolai Nielsen, er der ingen tvivl om, at netop sygedriftstabsforsikringen er helt uundværlig: 

”Jørgen er et godt eksempel på, hvor stor betydning det kan have at være ordentligt dækket og hvilken økonomisk tryghed, man kan få i en uoverskuelig situation. Havde Jørgen ikke haft sine forsikringer, havde hans situation jo set helt anderledes og meget problematisk ud,” siger Nicolai Nielsen. 

For Jørgen er fremtiden stadig uvis, og han døjer fortsat med skulderproblemer. 

”Heldigvis har jeg stadig min vikar, og jeg skal ikke stresse eller bekymre mig over den del. Jeg er så glad for, at jeg havde mine forsikringer. Jeg er blevet behandlet dygtigt, vejledende og hjælpsomt hele vejen igennem,” afslutter Jørgen.