Syge­driftstabs­forsikring

Dækker din virksomheds økonomiske tab, hvis du eller en nøglemedarbejder bliver sygemeldt

 • Der er ingen selvrisiko
 • Nem oprettelse - ingen helbredsoplysninger er påkrævet
 • Du kan også forsikre dine nøglemedarbejdere
 • Vi dækker hver ny sygdom i op til et år
Få et tilbud

Sådan dækker sygedriftstabsforsikringen

Sygedriftstabsforsikringen er til dig, der er selvstændig erhvervsdrivende og vil sikre din virksomhed mod driftstab pga. ulykke eller sygdom – hvis du er mindre erhvervsdrivende, kan du også vælge at forsikre en nøglemedarbejder. Din virksomhed vil på den måde kunne fortsætte uden store økonomiske tab, hvis du eller en nøglemedarbejder ikke kan arbejde i en længere periode pga. en sygemelding. 

Sygedriftstabs­forsikringVærd at vide om sygedriftstabsforsikring

Sygdom og stress: 

Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO vil stress være én af de største sygdomsfaktorer i 2020. Stress kan ramme alle og koster hvert år samfundet mange milliarder kroner pga. sygefravær, for tidlig død og udgifter til sundhedsvæsenet. 

Derudover konstateres der over 30.000 nye tilfælde af kræft i Danmark om året, og over 20.000 danskere rammes hvert år af en blodprop i hjernen eller hjertet.

Hvorfor skal man forsikre en nøglemedarbejder?

En nøglemedarbejder er en person, som står for en betydelig del af virksomhedens indtjening og har stor betydning for virksomhedens drift og overlevelse. 

Hvordan får du erstatning for en nøglemedarbejder?

Hvis en nøglemedarbejder bliver ramt af en ulykke eller sygdom, har du tre muligheder for at få dækket din virksomheds driftstab:

 • Driftstabsopgørelse: Dækker det driftstab, din virksomhed oplever, hvis din nøglemedarbejder ikke kan arbejde pga. en ulykke eller sygdom
 • Meromkostningsdækning: Dækker udgifter til en vikar og andre merudgifter, mens din nøglemedarbejder er sygemeldt
 • Kontanterstatning: Hvis du i en periode overtager den sygemeldtes arbejde, kan du som virksomhedsejer få udbetalt en kontanterstatning – vi dækker efter 8. uge med op til 20.000 kr. pr. måned

Leif, som er selvstændig, falder en dag om på en løbetur. Han har fået en blodprop i hjertet, men heldigvis er hjælpen hurtigt fremme, og han overlever.

Efter blodproppen er Leif sygemeldt i 6 måneder. Hans virksomhed ligger stille, og han mister indtjening i de måneder. Da han er rask igen, kan han bevise et driftstab på 130.000 kr.

Sådan hjælper forsikringen

Leif har valgt en forsikringssum på 20.000 kr. pr. måned. Da han er sygemeldt i 6 måneder, dækker forsikringen 120.000 kr. fratrukket karensperioden på 3 uger.

Leif får yderligere dækket sine revisorudgifter, dog højst 10.000 kr.

Charlotte er så uheldig at brække benet og kan ikke arbejde i 8 uger. Hendes chef kan ikke undvære Charlotte så længe, og ansætter derfor straks en vikar. 

Vikaren har dog ikke de samme kompetencer som Charlotte, og da året er omme, bliver den mistede indtjening opgjort til 50.000 kr.

Sådan hjælper forsikringen

Charlottes chef har valgt en dækning på 25.000 kr. pr. måned. Forsikringen dækker efter 3 ugers sygemelding, og i dette tilfælde fik virksomheden dækket 5 ugers driftstab.

Charlottes chef fik derfor dækket 31.250 kr. 

Se, hvad vores kunder siger

Spørgsmål og svar om sygedriftstabsforsikring

Hvis virksomhedens ejer eller en forsikret nøglemedarbejder ikke kan arbejde pga. ulykke eller sygdom, dækker sygedriftstabsforsikringen de økonomiske konsekvenser – fx driftstab.

Det er virksomheden, som har købt sygedriftstabsforsikringen, der modtager udbetalingerne ved en sygemelding.

Sygedriftstabsforsikringen dækker sygdomstilfælde, der opstår 6 måneder efter forsikringens oprettelse, og dækker fra 3 uger efter en sygemelding. 

Den forsikrede må ikke være fyldt 62 år ved forsikringens oprettelse.

Uanset om du eller en nøglemedarbejder bliver helt eller delvist sygemeldt, dækker sygedriftstabsforsikringen fravær pga. en dokumenteret ulykke eller sygdom.

Sygedriftstabsforsikringens dækningsperiode er 49 uger. Dækningsperioden ophører hvis:

 • Den forsikrede bliver raskmeldt
 • Den samlede dækningsperiode på 49 uger udløber
 • Den forsikrede ikke længere er ansat i virksomheden
 • Den forsikrede fylder 69 år eller dør
 • Virksomheden ophører med at eksistere

Der er ingen selvrisiko på sygedriftstabsforsikringen. Du skal dog være opmærksom på, at forsikringen ikke dækker de første 6 måneder efter forsikringens oprettelse eller de første 3 uger af enhver sygemelding.

Sygedriftstabsforsikringen dækker også, hvis du eller en nøglemedarbejder bliver ramt af samme sygdom flere gange – dog højst i 49 uger sammenlagt.

Hvis den forsikrede dør, ophører sygedriftstabsforsikringen.

Vilkår

Alle detaljer står i vilkårene

Siden her handler om den nyeste udgave af forsikringen. Det er ikke en fuldstændig beskrivelse. Hvis du vil vide i detaljer, hvad og hvordan forsikringen dækker, kan du downloade de nyeste vilkår herunder. Har du allerede forsikringen? Log ind i Mit Topdanmark og se de vilkår, der gælder for dig.

Andre har også valgt