Rødt og grønt kort

Med telefonnummeret til SOS International kommer du langt. Så langt, at du ikke længere behøver det røde kort - som regel heller ikke det grønne.

Det røde kort: Du behøver det ikke længere

En kaskoforsikring giver dig ret til vejhjælp i udlandet via SOS International. Du behøver altså ikke medbringe det røde kort – hverken elektronisk eller på papir. Bare du har både din bils registreringsnummer og telefonnummeret til SOS International: +45 70 10 50 52.

Få SOS Internationals nummer på mobilen

Skriv top udland i en SMS til 1204 (alm. SMS-takst), og få straks nummeret til SOS International i en SMS. Så har du det, når du kører ud af landet.

 

Det grønne kort er kun nødvendigt få steder

Det grønne kort er et bevis på, at din bil er ansvarsforsikret – men i de fleste lande er din nummerplade nok.

Her skal du altid medbringe det grønne kort:

Albanien, Aserbajdsjan, Hviderusland, Iran, Israel, Makedonien, Marokko, Moldova, Montenegro, Rusland, Storbritannien, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine.

Bestil det grønne kort

Skulle det ske, at en lokal betjent i et EU-land beder om at se det grønne kort som dokumentation for, at din bil er ansvarsforsikret, kan du ringe til SOS International på +45 70 10 50 52. De kan hjælpe med at forklare, at det grønne kort ikke længere er nødvendigt og påkrævet som dokumentation.

Skal du til Kosovo?

Myndighederne i Kosovo accepterer ikke det grønne kort. Det er derfor vigtigt, at du køber en ansvarsforsikring ved grænsen. Ellers risikerer du at blive tilbageholdt, hvis du er indblandet i et færdselsuheld.

Far og datter sidder på hug og planter

Tjek de seneste nyheder

Se, hvad der rører sig i Topdanmarks verden. På vores blog, deler vi stort og småt – fra sæsonens gode råd, nyheder om forsikring og pension til historier fra vores kunder.

Læs vores nyheder