Kørsel i udlandet

Særlige papirer, krav om sikkerhedsudstyr og forskellige færdselsregler. Se her, hvad du skal være opmærksom på, når du kører i udlandet.

Papirer, du skal have med - ud over kørekortet

  • Din originale registreringsattest, del I, og dit registreringsnummer. Hvis bilen bliver stjålet, kan du ikke bare se på nummerpladen.
  • Telefonnummeret til SOS International: +45 70 10 50 52
  • I enkelte lande skal du have det grønne kort med – læs mere om rødt/grønt kort her
  • Blå sygesikringskort til alle i familien

Hvis du bliver involveret i et uheld

I udlandet er det vigtigt, at du aldrig tager skylden for et uheld - også selvom du ikke er i tvivl om, at du bærer ansvaret. Sørg også altid for at få de nøjagtige oplysninger på modparten. Brug gerne FDMs uheldsrapport, så du er sikker på, at få alle relevante oplysninger med.

 

Udstyr, du skal have med

  • Både i Danmark og i det meste af Europa skal du medbringe advarselstrekant
  • I mange lande i Europa er det obligatorisk at medbringe forbindskasse, brandslukker og sikkerhedsveste til alle i bilen
  • Enkelte lande har særlige krav om ekstra pærer, træktov, reservehjul eller alkotester
  • Ved kørsel om vinteren har mange lande krav om, at man monterer vinterdæk – se nedenfor

Se liste over sikkerhedsudstyr i Europa og USA

Færdselsregler i udlandet

Selv om hovedparten af færdselsreglerne er ens, er der undtagelser, som er vigtige at kende for at undgå både uheld og bøder i udlandet.

Frankrig har fx forbud mod at tale i mobil med headset, og i Tyskland skal man huske, at man i stedet for flettereglen har ubetinget vigepligt, når man skal ind på motorvejen. Husk også, at en stribe lande har krav om vinterdæk tre-fire måneder i året. 

Læs mere om færdselsreglerne i udlandet 

Far og datter sidder på hug og planter

Tjek de seneste nyheder

Se, hvad der rører sig i Topdanmarks verden. På vores blog, deler vi stort og småt – fra sæsonens gode råd, nyheder om forsikring og pension til historier fra vores kunder.

Læs vores nyheder