Gult eller blåt kort?

Kort fortalt: Husk det blå kort, når du rejser i Europa, og tag aldrig afsted uden en rejseforsikring. Få den længere forklaring her.

Mand på vej ud og rejse skal han have gult eller blaatkort med på rejsen

Hvad er forskellen på det gule og det blå kort?

Det gule sundhedskort gælder alene i Danmark, Færøerne og Grønland. Rejser du i det øvrige Europa, har du brug for EU-sygesikringskortet (det blå kort), som dækker i EU, Norge, Island, Liechtenstein (EØS) og Schweiz.

Du kan bestille det blå kort gratis på Borger.dk.

Sådan er du dækket af det blå kort

Det blå EU-sygesikringskort giver dig ret til den samme behandling som borgerne i det land, du rejser i. Dækningen er forskellig fra land til land, og mange steder vil du selv skulle betale for læge- og hospitalsbehandling. Det gælder fx både i Norge, Sverige, Tyskland og Frankrig. Det er heller ikke alle skisportssteder, hvor det er gratis at blive transporteret til hospitalet, hvis du kommer til skade.

 

Tag ikke afsted uden en rejseforsikring

Sørg altid for at være dækket af en rejseforsikring. Hos os er lægebehandling, hjemtransport, forsinket bagage, ødelagte feriedage m.m. dækket – og du har altid mulighed for at ringe til en dansktalende alarmcentral, hvis du har brug for hjælp.

Skal du på skiferie, så husk at tilvælge skisportsdækning.

Læs mere om vores rejseforsikring