Gør din motor­cykel forårsklar

Motorcykelsæsonen er i gang, og vi har samlet en masse gode tips til at få din tohjulede tilbage i topform. 

To motorcykler kører gennem landskabet en sommerdag. Begge førere har en motorcykelforsikring.

Har din motorcykel været i vinterhi?

Hvis det er lang tid siden, du sidst har drejet på gashåndtaget, så er det en rigtig god idé at gennemgå din motorcykel, før du ruller ud på din første forårstur. Den kan nemlig have tabt luft i dækkene, fået fladt batteri eller mistet bremseevne i løbet af sit vinterhi. Derfor er klargøring og eftersyn af motorcyklen både en god investering i din sikkerhed og i din motorcykels vedligeholdelse.


Nedenfor har vi har samlet en række gode råd til, hvordan du gør din motorcykel forårsklar, og hvad du skal huske at tjekke. 

 

Sådan gør du din motorcykel forårsklar

  • Skift olie og oliefilter – Udskift olien ved at tage bundproppen af og lade olien løbe ud. Påfyld derefter ny olie og sæt et nyt oliefilter på, så motoren bliver belastet mindst muligt. 
  • Tjek dækkene – Hvis motorcyklen har stået stille over vinteren, er dækkene ofte blevet flade og stive i gummiet. Få derfor fyldt luft i dækkene, og tjek dæktrykket. Kontrollér også, at dækmønsteret er mindst 1 mm, så du er sikker på et godt vejgreb.  
  • Tjek bremserne – Husk at kontrollere bremseklodser og bremsevæske på motorcyklen, før du kører din første tur. Og tjek, at bremsevæsken, du bruger, passer til netop din type motorcykel. 
  • Tjek lygterne – Kontrollér, at alle lygter og lys virker, som de skal og lyser optimalt. 
  • Genoplad batteriet – Batteriet vil ofte blive afladet over vinteren, så det er vigtigt, at du genoplader det helt og efterfylder det med demineraliseret vand, så du kan starte din motorcykel.
  • Genfind rutinen først – Hvis det er et halvt års tid siden, du sidst har drejet gashåndtaget, så start med et par korte ture for at genfinde rutinen. Mange motorcykelulykker sker i forårsmånederne, så kør med omtanke og husk hjelmen.

Hvis du er usikker på, hvordan du gør dele af eller hele din motorcykel forårsklar, kan du trille den forbi en mekaniker eller et værksted og bede dem gøre den klar til forårssæsonen for dig.