Manden ser kærligt på sin hustru inden de begge stiger ind i bilen foran deres hus.

Når du køber ny bil

Tillykke med bilen – hvad enten den er fabriksny eller bare ny for dig. Her kan du se, hvad du skal huske at sørge for, før du sætter dig bag rattet.

Bilen skal stå i dit navn

Når du køber en bil, skal du være opmærksom på, at den kommer til at stå i dit navn. Er den købt hos en forhandler, er det som regel ham, der sørger for alt det praktiske. Men har du købt bilen af en privatperson, er det dig selv, der skal klare det hele. Her er en huskeliste over det, du skal have bragt i orden: 

 

  • Omregistrér bilen inden for 4 dage – se den blå boks
  • Køb den lovpligtige ansvarsforsikring
  • Supplér evt. med kaskoforsikring og ekstra tillægsdækninger
     

 

En god grunddækning og tillægsdækninger

Ansvar og kasko giver dig en god grunddækning, og førerulykke og udvidet glas er tillægsdækninger, du kan vælge at supplere med. Kun ansvarsforsikringen er lovpligtig. Den dækker ansvaret, hvis du skader andre personer eller køretøjer med din bil. Overvej også vejhjælp, så du kan komme hurtigt videre, hvis bilen ikke vil starte, går i stå eller du kommer ud for et uheld.

Sådan er du sikret

Kaskoforsikringen dækker tyveri og skader på din bil ved fx færdselsuheld, parkering, tyveri og brand. Førerulykkesforsikringen giver erstatning ved død eller invaliditet, hvis du ikke får erstatning fra anden side. Med udvidet glasforsikring får du en lav selvrisiko på glasskader – og 0 kr., hvis glasset kan repareres i stedet for udskiftes. 

Læs mere om vores bilforsikring

Skal du køre i udlandet?

Der er nogle ting, du skal have styr på, når du kører uden for Danmarks grænser. Først og fremmest er det vigtigt, at du medbringer din originale registreringsattest.

Det er ikke længere nødvendigt at medbringe det røde kort som bevis for, at din bil er kaskoforsikret. Bare husk telefonnummeret til SOS International (+45 70 10 50 52) – evt. kan du hente deres app. 

Far og datter sidder på hug og planter

Tjek de seneste nyheder

Se, hvad der rører sig i Topdanmarks verden. På vores blog, deler vi stort og småt – fra sæsonens gode råd, nyheder om forsikring og pension til historier fra vores kunder.

Læs vores nyheder