Alvorligt syg i fritiden

Der er mulighed for at få hjælp fra forskellige forsikringer og fra det offentlige. Se, hvad du kan regne med.

Stress, mental trivsel, sygdom eller tab af erhvervsevne - find en forsikring der kan hjælpe dig i de svære tider.

Dine forsikringer

Dine muligheder afhænger af, hvilke forsikringer du selv har valgt at købe, og om du har en pensionsordning med forsikringer via din arbejdsgiver.

En sundhedsforsikring sikrer dig hurtig hjælp og behandling på et privathospital, hvis du bliver ramt af sygdom eller kommer ud for en ulykke. Nogle sundhedsforsikringer omfatter desuden adgang til særlig hjælp og rådgivning ved tegn på stress.

Sådan behandler forsikringen typisk din skade

Få mere at vide

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte:

En forsikring ved visse kritiske sygdomme dækker nogle af de mest udbredte sygdomme som kræft og hjerte-/karsygdomme. Når du har fået stillet en dækket diagnose, får du udbetalt en sum. Hvilke diagnoser der er dækket, varierer lidt mellem de forskellige forsikringsselskaber.

Sådan behandler forsikringen typisk din skade:

Få mere at vide

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte:

Med en forsikring ved tab af erhvervsevne er du sikret et fast månedligt beløb, hvis du mister erhvervsevnen pga. en ulykke eller sygdom. Beløbet afhænger
af, hvor meget din erhvervsevne er nedsat, og hvor stor en udbetaling du har valgt.

Læs mere om Topomsorg 

 

Sådan behandler forsikringen typisk din skade:

Få mere at vide

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte:

Det offentlige

Er du ude af stand til at arbejde, har du ret til sygedagpenge. Er din tilstand permanent, tilbyder det offentlige en række muligheder, der kan hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet.

Hvis du bliver syg og ikke får fuld løn under sygdom, er ledig og bliver syg, eller hvis du som selvstændig bliver syg og er forsikret, har du ret til sygedagpenge.
Du kan som hovedregel højst få sygedagpenge i 22 uger. Herefter skal Jobcentret vurdere, om din ret til sygedagpenge kan forlænges.

Læs mere om reglerne for sygedagpenge på www.borger.dk

Det offentlige tilbyder en række muligheder, der kan hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet, hvis din sygdom gør, at du ikke længere kan passe dit job. Du kan bl.a. søge om revalidering, fleksjob og løntilskud. 

Få mere at vide på borger.dk

Advokat

Er du i tvivl om, hvordan du kommer videre, eller har du brug for juridisk hjælp, kan du kontakte en advokat.

Er din sag kompliceret, og har du brug for bistand? Kontakt en advokat, som kan repræsentere dig i forbindelse med behandlingen af din erstatningssag. Vi anbefaler, at du finder en advokat med speciale i personskadesager.

Se en liste over advokater på www.advokatsamfundet.dk