Cybersikkerhed

Håndværker foran sin pc i sit værksted

Hackerne går især efter de mindre virksomheder

IT-kriminalitet er stigende og bliver nu i højere grad rettet mod mindre virksomheder, fx fysioterapeuter, revisorer og rengøringsfirmaer. Du tænker måske ikke over det, men så snart du bruger en computer eller mobiltelefon på dit arbejde, er du også i farezonen.

Her kan du læse om fire virksomheder, som vi har hjulpet efter hackerangreb. 
 

El-installatørs filer krypteret

En el-installatør, der ikke kunne få adgang til sit økonomisystem, opdagede, at alle filer på drevet var blevet krypteret. Han blev kontaktet af hackere, der krævede en løsesum for at låse filerne op. Angrebet mistænkes for at være startet ved et forkert klik på et link.  

Ved ekstern IT-rådgivning lykkedes det at genskabe al data, men regningen løb alligevel op i 55.400 kr. 

 

Isenkræmmers webshop ramt af malware  

En isenkræmmer opdagede, at hans hjemmeside var blevet ramt af malware, som gjorde, at et hacket betalingsvindue åbnede op i stedet for kundens eget.  

Det lykkedes heldigvis ikke at få nogen kunder til at gennemføre betalinger i det nye betalingsvindue – men skadeudgiften for fjernelse af malware samt driftstab nåede at runde 82.000 kr.  

 

Tøjbutiks IT-system låst af hackere  

En tøjbutik blev udsat for et hackerangreb, hvor en såkaldt cryptolock-virus blev installeret i virksomhedens IT-system. Det betød, at alle butikkens IT-systemer var låst og ikke kunne tilgås. 

Selvom det ved hjælp fra ekstern IT-support lykkedes at rense og genetablere tøjbutikkens IT-systemer, løb de samlede omkostninger op i mere end 95.000 kr. 

 

Revisionsfirma udsat for ransomware 

Et hackerangreb på et revisionsfirma medførte, at alle computere blev låst. Flere revisorer kunne i flere dage derfor ikke indlevere regnskaber til tiden.  

Skadeudgiften for driftstabet løb op i 122.000 kr.  

Læs om cyberforsikring