Cybersikkerhed

Frustreret mand med briller på kigger opgivende ned i sin computer. En cyberforsikring kan hjælpe dig efter et hackerangreb.

Fem gode råd til at sikre din virksomhed mod hackerangreb

Ét forkert klik i en e-mail. Mere skal der ikke til, før hackerne er inde i din virksomhed. Heldigvis er der meget, du selv kan gøre for at minimere risikoen for hackerangreb. Her får du fem gode råd, som du og dine medarbejdere altid bør følge.
 

1. Tag backup 

Et hackerangreb kan ”låse” eller ødelægge dine data – både arbejdsrelaterede og private oplysninger. Tag derfor backup mindst én gang om ugen, og gem den på en ekstern harddisk eller hos en cloud-tjeneste, som krypterer dine data. 

 

2. Brug sikre passwords 

Brug passwords med både tal, tegn og bogstaver – og brug aldrig det samme password til forskellige programmer. Skift dine passwords mindst hver sjette måned, og brug to-trins adgangskontrol, hvis det bliver tilbudt. 

 

3. Brug opdaterede antivirusprogrammer 

Opdaterede firewalls og antivirusprogrammer kan stoppe et angreb, før det går ud over dine data. Hav altid en opdateret firewall, der beskytter dit netværk, og et opdateret antivirusprogram, der scanner din computer og dine e-mails.  

  

4. Opdatér din computer løbende 

Alle programmer og platforme som Windows, Mac OS, Java, Microsoft Office m.fl. bør opdateres løbende, og så snart der er nye opdateringer klar. Det minimerer din risiko for at blive udsat for et angreb.  

 

5. Vær opmærksom på falske e-mails og SMS’er 

Vær ekstra opmærksom på e-mails og SMS’er fra afsendere, du ikke kender, og klik aldrig på links eller åbn vedhæftede filer, som du ikke kender indholdet af. Send aldrig bankoplysninger eller personlige oplysninger via mails eller SMS, men brug hellere sikre systemer, som tilgås med MitID eller lign. 

Læs om cyberforsikring