Cyberforsikring til erhverv

  • Sikrer din virksomhed ved hackerangreb, virus og datalæk
  • Få hjælp døgnet rundt, så du hurtigt er tilbage til normal drift
  • Vi kan også hjælpe med GDPR og driftstab
Frustreret mand med briller på kigger opgivende ned i sin computer. En cyberforsikring kan hjælpe dig efter et hackerangreb.

Sådan dækker cyberforsikringen

Digital kriminalitet bliver i stigende grad rettet mod mindre virksomheder. Og cloud-løsninger, antivirusprogrammer og nye computere er ikke nok til at holde hackerne ude. 

Med en cyberforsikring får du akut eksperthjælp til at minimere skade og omkostninger som følge af et virus- og hackerangreb – fx låste IT-systemer, datalækage, ransomware og sletning af data. Vi dækker både de økonomiske omkostninger, som kan ramme især mindre virksomheder hårdt, og hjælper dig hurtigt tilbage til hverdagen igen.  

Hvad dækker cyberforsikringen?

Cyberforsikring dækker
  • Ekspertrådgivning døgnet rundt ved angreb på virksomhedens IT-systemer - også cloud-løsninger
  • Omkostninger til at genoprette dit IT-system efter virus- og hackerangreb
  • Hjælp til at afværge DDoS-angreb, der lægger din hjemmeside ned
  • Håndtering af ransomware, hvor din computer eller dine data "tages som gidsel"
  • Rensning af dit IT-system for virus
  • Gendannelse af data

Cyberforsikring dækker ikke
  • Hvis din virksomhed ikke er beskyttet af opdaterede firewalls og adgangskoder m.m.

Tilvalg: Gør jeres dækning endnu bedre 

 

Spørgsmål og svar om cyberforsikring

Hvis du opdager, at en hacker har fået adgang til din computer eller dine data, skal du straks koble computeren af nettet. Derefter skal du straks kontakte os, så vi kan sætte dig i forbindelse med en IT-ekspert. Kontakt også politiet, hvis du har mistanke om, at der er kriminelle på spil. 

Hvis du er kommet til at give følsomme oplysninger, så spær straks din konto, og kontakt din bank, hvis du opdager uregelmæssigheder. 

For en hacker gør det ingen forskel, hvor du gemmer dine data. Hvis din virksomhed bliver ramt af ransomware, eller dine filer bliver slettet, inficeret eller lign., er dine data i clouden lige så udsatte, som hvis de lå på din egen computer.  

Med cloududbydere er du kun sikret, hvis der sker et systemnedbrud – ikke ved et hackerangreb. Heller ikke, hvis udbyderen selv bliver ramt, og det går ud over dine data.  

Med et godt antivirusprogram er du beskyttet mod langt de fleste typer af angreb. Men selv det bedste antivirusprogram vil aldrig sikre dig 100 %, da hackerne hele tiden finder nye måder at angribe på. 

Cyberforsikringen dækker hjælp til at genoprette adgangen til dine IT-systemer og data. Vælger du at betale en løsesum, dækker vi ikke, da dette frarådes af politiet såvel som IT-sikkerhedseksperter.

Malware 

En fællesbetegnelse for skadelig software, fx computervirus. 

DDoS 

Et forsøg på at skade din virksomhed ved at overbelaste internetserveren med trafik. 

Ransomware 

En avanceret type malware, der gør, at du ikke kan få adgang til dine filer, medmindre du betaler en løsesum. 

Virus 

Skadelig software, som forsøger at inficere din computer, hvorefter den kan ødelægger vigtige filer og installere ”bagdøre”, så hackere kan overtage din computer. 


Phishing 

Når hackere sender dig en e-mail eller SMS, som ser ud til at komme fra et legitimt firma. Hackeren forsøger at narre dig til at klikke på et link og indtaste dine personlige oplysninger. 

Datalæk 

Siden GDPR-lovgivningen trådte i kraft 25. maj 2018 i EU, er det blevet virksomhedernes ansvar at håndtere data korrekt. Ved brud på persondata-sikkerheden kan der udstedes bøder – fx ved manglende notifikation af datalæk og utilstrækkelig IT-sikkerhed ved håndtering af personoplysninger.

Se, hvad vores kunder siger

Vilkår

Alle detaljer står i vilkårene

Siden her handler om den nyeste udgave af forsikringen. Det er ikke en fuldstændig beskrivelse. Hvis du vil vide i detaljer, hvad og hvordan forsikringen dækker, kan du downloade de nyeste vilkår herunder. Har du allerede forsikringen? Log ind i Mit Topdanmark og se de vilkår, der gælder for dig.

Andre har også valgt