Leasingbil retur

Hvad dækker leasingbil retur, og hvad skal du gøre, når du afleverer din bil tilbage til leasingselskabet? Få alle svarene her.

Kvinde står ved sin leasede bil ved vandet og nyder udsigten.

Få gode råd til sikring af din leasingbil

Hvilke skader dækker leasingbil retur?  

Leasingbil retur dækker de samme skader som din kaskoforsikring. Det vil sige, at den fx dækker, hvis din leasingbil har flere mindre skader, når du afleverer den tilbage til leasingselskabet. Fordelen ved leasingbil retur er, at du kun betaler én selvrisiko uanset antallet af dækningsberettigede skader.

Hvor meget dækker leasingbil retur?

Leasingbil retur dækker skader op til 6.000 kr. uden moms pr. skade og op til 25.000 kr. uden moms i alt. 

Hvad er min selvrisiko?

Selvrisikoen på leasingbil retur er 5.474 kr.

Jeg skal aflevere min leasingbil tilbage. Hvad gør jeg med min forsikring?

  • Aflevér din leasingbil til leasingselskabet. Når de har opgjort eventuelle skader på bilen, modtager du en afleveringsrapport.
  • Send afleveringsrapporten til os på autoskade@topdanmark.dk Du kan også sende rapporten til os i Mit Topdanmark ved at anmelde en skade og trykke ’Andet’, når du skal vælge, hvilket køretøj der er tale om.
  • Vi ringer dig op, hvis nogle af skaderne i rapporten ikke er dækket på leasingbil retur 
  • Du får erstatning fra os ind på din NemKonto 
  • Du afregner for reparationen med leasingselskabet

Jeg har fået en afleveringsrapport. Hvor skal jeg sende den hen? 

Når du har modtaget en afleveringsrapport fra leasingselskabet, skal du sende den til os på autoskade@topdanmark.dk.  Så ringer vi dig op efterfølgende.

Hvornår skal jeg sende rapporten til jer? 

Hvis du ønsker at gøre brug af din leasingbil retur, skal du sende rapporten til os, så snart du får den fra leasingselskabet.

Leasingselskabet har bedt om et skadenummer. Hvordan får jeg det?

Nogle leasingselskaber vil bede dig om at vende tilbage med et skadenummer – fx inden for 24 timer. Du behøver dog kun et skadenummer, hvis der er skader på over 6.000 kr. I så fald anbefaler vi, at du ringer til os på 44 74 42 18.   

Skal jeg selv afregne med leasingselskabet, eller gør I det? 

Ved skader, der er dækket af leasingbil retur, overfører vi din erstatning direkte til din NemKonto. Du skal efterfølgende selv afregne med leasingselskabet.
Er en eller flere af skaderne større end 6.000 kr. uden moms – og dermed dækket af din kaskoforsikring – skal en af vores taksatorer ud at se dem. Når taksatoren har godkendt, afregner vi disse skader med leasingselskabet/reparatøren.