Få tryghed hele vejen

Tag aldrig afsted uden en rejseforsikring. En ferie kan i forvejen være en dyr fornøjelse, og rejser du uden at være forsikret, kan den blive endnu dyrere – fx hvis du bliver syg, kommer til skade, eller din bagage ikke dukker op i lufthavnen. Med en rejseforsikring kan du føle dig tryg hele vejen. 

Hvad dækker rejseforsikringen?

Dækker
 • Behandling, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade – hjemtransport om nødvendigt
 • Hvis du får coronavirus på din rejse
 • Op til tre sygeledsagere – og yderligere tre personer tilkaldt fra Danmark – ved akut og alvorlig sygdom eller tilskadekomst
 • Akut behandling hos fysioterapeut, kiropraktor eller tandlæge
 • Psykologisk krisehjælp, hvis du kommer ud for en alvorlig hændelse
 • Ødelagte feriedøgn – også i Danmark, hvis ferien er på mindst tre overnatninger
 • Transport videre, hvis du uforskyldt og uforudsigeligt kommer for sent til næste fly eller lignende
 • Transport hjem i utide ved akut alvorlig sygdom i din nærmeste familie
 • Lejebilskade: Dækker din selvrisiko med op til 14.434kr., hvis du lejer bil i udlandet og får en kaskoskade (dog ikke ridser og lakskader)

Dækker ikke
 • Rejser til steder, hvor Udenrigsministeriet fraråder rejser
 • Skader efter bjergbestigning, faldskærmsudspring og klatring med udstyr

Tilvalg: Gør din dækning endnu bedre

En afbestillingsforsikring dækker dig i perioden inden rejsen. Den er god at have, hvis du fx bliver syg eller skilt, inden din rejse begynder. Køb den derfor hurtigst muligt, og sæt den i kraft, før du betaler rejsen, og mindst 14 dage før du skal afsted.

Dækker
 • Udgifter efter afbestilling af en ferie – også i Danmark, hvis ferien består af mindst tre overnatninger
 • Hvis du bliver akut alvorligt syg eller kommer alvorligt til skade
 • Hvis du bliver skilt, mister jobbet eller skal til reeksamen
 • Ved akut alvorlig sygdom eller død i din nærmeste familie
 • Hvis din rejseledsager bliver akut alvorligt syg eller kommer alvorligt til skade og må afbestille

Dækker ikke
 • Hvis årsagen til afbestillingen allerede er til stede, da du køber enten rejsen eller forsikringen, eller inden forsikringen træder i kraft
 • Hvis afbestillingsforsikringen er trådt i kraft efter du har betalt første del af rejsens pris
 • Ved flyselskabers konkurs, strejker og lignende (men loven giver dig som flyrejsende nogle rettigheder)

Dækker alle dine rejser – i op til 60 dage i træk

Vores rejseforsikring er en årsrejseforsikring, som dækker dine rejser i op til 60 dage i træk – uanset, hvor tit du rejser. Alt, hvad du har brug for på rejsen, er med i pakken. Fx dækker rejseforsikringen ødelagte feriedøgn, skader på lejebil, lægebehandling og hjemtransport.

 

Rejseforsikringen dækker hele din husstand

Rejseforsikringen dækker alle i din husstand. Det betyder, at både du og dine familiemedlemmer, som er tilmeldt folkeregistret på din adresse, er dækket af din rejseforsikring – uanset, om I rejser sammen eller hver for sig. Rejseforsikringen dækker også udeboende børn under 21 år og delebørn med adresse et andet sted, når de rejser med dig eller et andet medlem af din husstand.

 

Tilpas din rejseforsikring til dine behov

Inden du køber din rejseforsikring, skal du kun tage stilling til, om du vil være dækket i Europa (inkl. Tyrkiet) eller hele verden.

Du kan nemt tilvælge yderligere dækninger til din rejseforsikring. Vælg fx afbestillingsforsikring, som dækker, hvis du må afbestille en rejse – også rejser i Danmark, hvis de er på mindst tre overnatninger. Skal du stå på ski eller snowboard på din ferie, skal du huske også at vælge dækning af skisport.

 

Få hjælp døgnet rundt

Med vores rejseforsikring kan du få rejsehjælp døgnet rundt fra en dansktalende alarmcentral, hvis du bliver syg eller kommer til skade i udlandet. Får du en akut skade, mens du er på ferie, anmelder du den gennem vores alarmcentral. Skal du anmelde en mindre skade, kan du nemt gøre det i Mit Topdanmark, når du kommer hjem fra din rejse. Her kan du også altid følge vores behandling af din skade.

 

Vores kunder er blandt de mest tilfredse

Det er vigtigt for os, at vi altid yder en god service for vores kunder – både før og efter, at de har fået en skade. Det har givet os en placering i top blandt de største selskaber samt tusindvis af gode historier på Trustpilot.

 

Beregn pris og køb din rejseforsikring med det samme

Du kan nemt og hurtigt beregne prisen på en rejseforsikring og tilpasse den til dine behov. Vi har blot brug for et par oplysninger om dig – så får du prisen på din rejseforsikring og kan købe den online med det samme - nemt og hurtigt.


 

Bliv dækket nu – køb rejseforsikringen hurtigt og enkelt

Beregn pris

Se, hvad vores kunder siger

Spørgsmål og svar om rejseforsikring

Vi holder dig opdateret om, hvordan din rejseforsikring dækker – bl.a. på baggrund af Udenrigsministeriets seneste udmeldinger. 

Følg med her

 

Rejseforsikring for én person (Årsrejse Enkeltperson) dækker

 • Dig
 • Delebørn med adresse et andet sted, når de rejser med dig

Rejseforsikring for flere personer (Årsrejse Husstand) dækker

 • Dig selv og dine familiemedlemmer herunder plejebørn og hjemmeboende børns samlever/ægtefælle, som er tilmeldt folkeregistret på din helårsadresse.
 • Hjemmeboende børn - også når de rejser uden dig
 • Delebørn med adresse et andet sted, når de rejser med dig eller et andet medlem af husstanden, fx en søskende
 • Udeboende børn indtil de fylder 21 år (forudsat, at de ikke er gift eller bor sammen med en kæreste eller selv har hjemmeboende børn)
 • Bofællesskaber bestående af højst to personer

Særligt om delebørn

Bemærk, at delebørn kun er dækket frem til de fylder 21 år - forudsat at de ikke er gift eller bor sammen med en kæreste eller selv har hjemmeboende børn.

Der er stor forskel på, hvad MasterCard-rejseforsikringer dækker. Nogle har fx det krav, at rejsen skal være købt med kortet, før du er dækket. Andre, at din familie skal rejse sammen for at være dækket. Kontakt derfor kortudstederen for at være på den sikre side – eller køb en af vores rejseforsikringer, som dækker langt det meste, du kan komme ud for på rejsen.

I Mit Topdanmark kan du altid se, hvad din rejseforsikring dækker og ikke dækker.

Se din dækning i Mit Topdanmark

Drejer det sig om et specifikt spørgsmål, og har du ikke mod på at nærlæse dine vilkår, kan du måske finde svaret her i stedet:

Se hyppige spørgsmål om dækning

 

Hvem er dækket?

Afbestillingsforsikringen dækker ferier for de samme personer, som er dækket af din rejseforsikring. Det vil sige dig selv og de af dine familiemedlemmer (herunder plejebørn, au pair og hjemmeboende børns samlever/ægtefælle), som er tilmeldt folkeregistret på din helårsadresse. Delebørn, der bor et andet sted, er dækket, hvis de skulle have rejst sammen med en fra din husstand.

 

Hvad skal der til, for at I erstatter min rejse?

Forsikringen dækker afbestilling, hvis du eller en i din nærmeste familie bliver akut alvorligt syg, kommer alvorligt til skade eller dør. Den dækker også, hvis du bliver skilt, afskediget eller skal til reeksamen.

I nogle situationer dækker afbestillingsforsikringen også din rejse, hvis du skulle afsted med nogen, der ikke er en del af din husstand, og de bliver nødt til at afbestille.

 

Er I to, der rejser sammen

Vi dækker din rejse, hvis din rejseledsager bliver akut alvorligt syg eller kommer alvorligt til skade før rejsen og må afbestille.

Afbestiller din rejseledsager af andre grunde – for eksempel på grund af skilsmisse, fyring eller død i sin nærmeste familie – dækker vi afbestilling af din rejse, hvis din rejseledsager kan få dækket rejsen af sit rejseselskab.

 

Er I flere, der rejser sammen

Vi dækker din rejse, hvis en af dine rejseledsagere bliver akut alvorligt syg eller kommer alvorligt til skade før rejsen og må afbestille.

Afbestiller en af dine rejseledsagere rejsen af andre grunde – for eksempel på grund af skilsmisse, fyring eller død i sin nærmeste familie – dækker vi ikke afbestilling af din rejse.

 

Børn, der rejser uden dig

Har du et hjemmeboende barn eller et udeboende barn under 21, der skal ud at rejse med andre? Vi dækker barnets afbestilling, hvis de (eller bare en af dem), som barnet skulle rejse med, bliver akut alvorligt syge eller kommer alvorligt til skade og må blive hjemme. Afbestiller de af en anden grund, dækker vi dit barns rejse, hvis de andres rejse bliver dækket af en afbestillingsforsikring, og det betyder, at barnet må rejse alene – ellers ikke.

 

Hvornår er jeg dækket?

Afbestillingsforsikring dækker, fra du køber en rejse, til du tager afsted.

Hvis du er ved at købe eller lige har købt afbestillingsforsikring, skal du være opmærksom på, at der skal være mindst 14 dage imellem, at din afbestillingsforsikring træder i kraft og til din afrejse, for at du er dækket. Du må ikke kende til årsagen til, at du må afbestille, på det tidspunkt, du enten køber rejsen eller afbestillingsforsikringen, eller den træder i kraft.

 

Få en forhåndsvurdering

Vil du vide på forhånd, om vi vil dække dine udgifter, hvis du må afbestille din rejse, kan du ringe til Rejseskade på 44 74 70 95
 

Hvis du ønsker at afbestille nu …

Kontakt os hurtigst muligt, hvis du har en afbestillingsforsikring og er nødt til at afbestille en rejse. Ring til Rejseskade på 44 74 70 23 eller anmeld online. Vi skal bruge følgende:

 • Originalt rejsebevis og dokumentation for rejsens andre udgifter
 • Bekræftelse på, at du har afbestilt rejsen – med angivelse af det beløb, du vil have refunderet

Nogle gange har vi brug for mere – fx en attest fra din læge, der bekræfter, at du er syg eller kommet til skade og derfor ikke kan rejse. Det giver vi dig i så fald besked om.

Hvordan sikrer jeg huset mod indbrudstyve? Hvad er forskellen på det gule og det blå kort? Har jeg brug for at blive vaccineret? Få svarene her, hvor vi har samlet vores bedste råd til før, under og efter rejsen:

Få gode råd om rejse

Hvis du har brug for akut hjælp, mens du er i udlandet, kan du ringe til Rejsehjælp på +45 44 74 50 00. Vores dansktalende alarmcentral svarer døgnet rundt.

Du kan også springe telefonkøen over og gå ind på SOS Internationals hjemmeside her. Så bliver du efterfølgende kontaktet af Rejsehjælp.

Kontakt altid Rejsehjælp, før du går til læge, og husk at gemme regninger, kvitteringer og anden form for dokumentation for alt, du ønsker at få erstattet.
 

Få Rejsehjælps nummer sendt til din mobil

Send en SMS til 1204 med teksten top rejse (koster alm. SMS-takst). Så får du straks en SMS tilbage med nummeret til Rejsehjælp. Du får også et link, så du kan gemme nummeret i dine kontakter.

Har du en kronisk sygdom, eller er du syg eller kommet til skade? Så er det en god idé at teste, om rejseforsikringen dækker – og eventuelt ansøge om en medicinsk forhåndsvurdering.

Se mere om forhåndsvurdering

Vilkår

Alle detaljer står i vilkårene

Siden her handler om den nyeste udgave af forsikringen. Det er ikke en fuldstændig beskrivelse. Hvis du vil vide i detaljer, hvad og hvordan forsikringen dækker, kan du downloade de nyeste vilkår herunder. Har du allerede forsikringen? Log ind i Mit Topdanmark og se de vilkår, der gælder for dig.

Andre har også valgt