Coronavirus og din rejseforsikring

(Opdateres løbende)

Selvom vi nu går ind i fase to af genåbningen efter coronavirus, er landets grænser fortsat delvist lukkede og Udenrigsministeriet fraråder stadig alle ikke-nødvendige rejser til udlandet. Vær opmærksom på, at rejseforsikringen ikke dækker, hvis du tager afsted alligevel.

 

 

 

 

Vil du afbestille en rejse?

Hvis du vil afbestille en rejse her til sommer, er der forskel på, om du selv har booket og planlagt rejsen, eller om du har købt en pakkerejse.

 

Hvis du selv har booket din rejse, fx flybilletter og ferielejlighed, campingplads eller hotelophold, dækker afbestillingsforsikringen, hvis Udenrigsministeriet fortsat fraråder rejser til det land eller område, du skal rejse til, når afrejsedatoen nærmer sig.

 

Kontakt først flyselskabet og hotel/udlejer

Du skal først kontakte dit flyselskab og hotel eller ferieboligudlejer for at aftale muligheden for at ombooke eller få pengene tilbage. Er det ikke muligt, skal du bede om skriftlig dokumentation for afslaget.

Hvis flyet er aflyst, har du som forbruger ret til at få pengene tilbage, da flyselskabet ikke leverer den vare, du har betalt for. Vær opmærksom på, at du ifølge gældende EU-lovgivning ikke er forpligtet til at tage imod et gavekort eller voucher til senere brug.

 

Vent med at anmelde til tre dage før afrejse

Vi kan tidligst tage stilling til, om afbestilling af rejsen er dækket, når der er tre dage til afrejse. Det skyldes, at Udenrigsministeriets rejsevejledning hurtigt kan ændre sig.

Følg med i anbefalingerne på um.dk.

 

Anmeld afbestilling online

Det er en stor hjælp, hvis du anmelder din afbestilling på topdanmark.dk/anmeld.

Hvis din pakkerejse er aflyst, er det dit rejsebureau eller det selskab, som du har købt pakkerejsen hos, der skal dække afbestillingen. I henhold til Lov om pakkerejser § 15, stk. 2. har du ret til at få samtlige beløb refunderet hos din rejsearrangør.

Kontakt derfor det rejsebureau eller selskab, som du har købt pakkerejsen hos, for at få erstattet din rejse. 

Vær opmærksom på, at du ifølge gældende EU-lovgivning ikke er forpligtet til at tage imod et gavekort eller voucher til senere brug.

Skal du snart indbetale restbeløb?

Hvis du har betalt depositum, fx for en feriebolig, hotel eller campingplads, og er i tvivl, om du skal betale restbeløbet, anbefaler vi, at du kontakter os.

Vent gerne, til der er tre dage til betalingsfristen. Så kan vi bedre hjælpe med at vurdere, hvad der er bedst i din situation – om du skal betale resten af rejsen eller kan få dit depositum refunderet.

Bemærk: Dette gælder ikke, hvis du skal betale restbeløbet af en pakkerejse. Kontakt i stedet rejsearrangøren, du har købt pakkerejsen hos.

 

Vil du afbestille en ferie i Danmark?

Har du lejet et sommerhus eller bestilt anden ferie i Danmark, dækker afbestillingsforsikringen som normalt – fx hvis du bliver akut syg eller kommer til skade. Opholdet skal være på mindst tre overnatninger.

 

Overvejer du at købe en ny rejse?

Nye rejser, der er bestilt, så længe Udenrigsministeriet fraråder udlandsrejser, er ikke dækket af afbestillingsforsikringen – også selvom der er lang tid til rejsen.

Du kan dog roligt ombooke en rejse. Vi betragter ikke ombooking som en ny rejse.

 

Er du fortsat i udlandet og har brug for hjælp?

Hvis du stadig befinder dig i udlandet – enten fordi du har valgt at blive, eller det ikke har været muligt at komme hjem – dækker rejseforsikringen som vanligt, hvis du bliver akut syg eller kommer alvorligt til skade. Kontakt som altid Rejsehjælp på 44 74 50 00.

Har du spørgsmål eller ændringer til din hjemrejse, skal du kontakte dit rejseselskab eller flyselskab.

Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig Udenrigsministeriets Danskerliste, er det fortsat en god idé at gøre det. Kontakt i øvrigt nærmeste ambassade eller konsulat, hvis du har brug for hjælp.

Hvis du står i en akut situation, hvor du ikke kan få hjælp, så kontakt os på 
44 74 70 23


Hold dig opdateret 

Følg altid myndighedernes anvisninger. Vi anbefaler, at du holder dig orienteret på følgende hjemmesider:


Udenrigsministeriets rejsevejledninger
Sundhedsstyrelsen
Statens serum institut
WHO