Coronavirus og din rejseforsikring

(Opdateret 21. marts kl. 13:30).

Udenrigsministeriet opfordrer nu alle danskere, der er i udlandet, til at tage hjem, så snart det er muligt - i tæt dialog med deres rejsebureau, flyselskab eller forsikringsselskab. Du kan læse mere på UM.dk.

 

Se her, hvordan din rejseforsikring dækker:


Er du i udlandet nu?

På nuværende tidspunkt er der ifølge Udenrigsministeriet ikke tale om evakuering. Du skal derfor kontakte dit rejseselskab eller flyselskab, hvis du har behov for at få ændret din billet.

Udenrigsministeriet anbefaler, at du tilmelder dig Udenrigsministeriets Danskerliste, og opfordrer dig til at kontakte nærmeste ambassade eller konsulat, hvis du har brug for hjælp.

Hvis du står i en akut situation, hvor du ikke kan få hjælp, så kontakt os på +45 44 74 70 23


Vil du afbestille en rejse? 

Vi dækker afbestilling af ikke-nødvendige rejser til hele verden ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledninger. 

  • Du skal først kontakte dit flyselskab eller rejsebureau med henblik på ombooking eller refusion
  • Vent med at anmelde til os, til der er tre døgn til din afrejse - før kan vi ikke tage stilling til, om din rejse er dækket 
  • Det er en stor hjælp, hvis du anmelder din afbestilling på topdanmark.dk/anmeld

 

Hvad med rejser i Danmark?

Afbestillingsforsikringen dækker rejser i Danmark som normalt – fx hvis du bliver akut syg eller kommer til skade. Rejsen skal være på mindst tre overnatninger.

Vi dækker ikke afbestilling pga. frygt for coronasmitte, eller hvis din ferie ikke kan gennemføres pga. myndighedernes anbefalinger om sociale samvær.

 

Særligt om pakkerejser

Dit rejsebureau skal dække rejsen

Vær opmærksom på, at pakkerejser skal dækkes af dit rejsebureau eller det selskab, som du har købt pakkerejsen hos. I henhold til Lov om pakkerejser § 15, stk. 2. har du ret til at få samtlige beløb refunderet hos din rejsearrangør, hvis du ønsker at afbestille din pakkerejse. 

Kontakt derfor det rejsebureau eller selskab, som du har købt pakkerejsen hos for at få erstattet din rejse. 

 

Der er en hjælpepakke på vej

Vi får en del henvendelser fra kunder, hvis rejsebureau ikke vil refundere prisen for deres pakkerejse pga. en opfordring fra Dansk Rejsebureau Forening.

Regeringen har dog vedtaget en hjælpepakke, som betyder, at rejsebureauerne kan refundere deres kunder for pakkerejserne, uden at bureauerne går konkurs. Dette vil blive administreret af Rejsegarantifonden, som i øjeblikket arbejder på højtryk på at finde ud af, hvordan det skal foregå i praksis.

Vi beder dig derfor have tålmodighed, indtil du får nærmere information fra dit rejsebureau, og ikke kontakte os.

 
Hold dig opdateret 

Følg altid myndighedernes anvisninger. Vi anbefaler, at du holder dig orienteret på følgende hjemmesider, hvis du skal ud at rejse i den nærmeste fremtid:

Udenrigsministeriets rejsevejledninger
Sundhedsstyrelsen
Statens serum institut
WHO