Siden er senest opdateret 1. december 2021. Reglerne gælder indtil 30. juni 2022.

Udenrigsministeriet har ændret deres rejsevejledninger, så de igen afspejler sikkerhedssituationen i hvert land og ikke coronasituationen. Det betyder, at vi nu dækker på normale vilkår.

 

Se de mest populære spørgsmål

Rejseforsikring

Vi henstiller altid til, at du følger rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet og myndighedernes anbefalinger. 

Vælger du at rejse til at land, der er orange eller rødt pga. coronavirus, vil du være dækket på normale vilkår. Du skal dog være opmærksom på, at vores muligheder for at hjælpe i tilfælde af skade kan være begrænsede.

Ja, du vil være dækket på normale vilkår, og du kan fortsætte din ferie, medmindre Udenrigsministeriet eller de lokale myndigheder opfordrer til evakuering. 

Vi anbefaler, at du altid følger anbefalingerne fra myndighederne. Vi dækker dog som normalt, hvis du kommer til skade eller bliver syg, uanset om du er færdigvaccineret eller ej.

Hvis du bliver testet positiv for coronavirus, dækker vi på samme måde som ved enhver anden sygdom – udgifter til lægebehandling, feriekompensation osv.

Vi dækker ikke, hvis du var syg, allerede før du tog afsted.

Hvis du har været i nærkontakt med en, der er smittet med coronavirus, og derfor skal testes, dækker forsikringen kun udgiften, hvis testen efterfølgende viser, at du har coronavirus.

Bliver du ramt af karantæne pga. coronavirus, mens du er i udlandet, dækker rejseforsikringen rimelige og nødvendige ekstraudgifter – det vil sige udgifter til kost og logi og evt. en ny hjemrejse.

Afbestillingsforsikring

Ja, vi dækker, hvis der kommer et karantænekrav, efter du har bestilt rejsen - dog ikke ved pakkerejser.

Afbestillingsforsikringen dækker ophold i Danmark, når du har booket mindst tre overnatninger, og du ikke kan tage af sted på grund af sygdom – herunder også coronavirus.

Vi dækker i den aktuelle situation, hvis du kan dokumentere, at du har været i førsteleds nærkontakt med en coronasmittet, og du er blevet opfordret af myndighederne til at gå i isolation og ikke kan nå at blive testet efter myndighedernes anvisning inden din afrejse.

Hvis din pakkerejse bliver aflyst, er det dit rejsebureau eller det selskab, som du har købt pakkerejsen hos, der skal dække afbestillingen. Ifølge lov om pakkerejser § 15, stk. 2 har du ret til at få samtlige beløb refunderet hos din rejsearrangør. Kontakt derfor det rejsebureau eller selskab, som du har købt pakkerejsen hos, for at få erstattet din rejse. 

Vær opmærksom på, at du ifølge EU-lovgivningen ikke er forpligtet til at tage imod et gavekort eller en voucher i stedet for penge.

Ja, det dækker vi som en normal sygdom.

Det er dit eget ansvar, at du er færdigvaccineret, hvis det er et krav i det område, du skal rejse til. Vi dækker derfor ikke, medmindre du af medicinske årsager ikke må modtage vaccinen. 

Det er en betingelse for dækning, at kravet om færdigvaccination er kommet efter, at du har bestilt rejsen.