Kattekilling og hund

En hårrejsende oplevelse for hunden Mymle

Mange hvalpe kan godt lide at bide i ting, så de får brugt deres små nye tænder. Men indimellem går det galt – og der bliver bidt i noget, som der ikke skulle have været bidt i. Det ved Dorte Bruun og hendes et år gamle dværgpuddel, Mymle.

”Jeg sad inde i stuen, og Mymle legede nede på gulvet. Pludselig hylede hun op og lavede et rejehop,” siger Dorte Bruun.

Den 10 måneder gamle puddelhvalp havde fået bidt hul på en ledning til standerlampen. HFI-relæet havde af en eller anden grund ikke slået fra. Ledningen lå stadigvæk og slog gnister.

”Det var kun, fordi det gav sådan et stort sæt i Mymle, at hun fik vristet sig fri.”

I pendulfart til og fra dyrlægen

Dorte Bruun kørte straks til dyrlægen. Hvalpen var blevet brændt på tungen, i mundvigen og ganen. Her fik hun en indsprøjtning med smertestillende og antibiotika, og sårene blev skyllet. Til at starte med spiste og drak hun, som hun skulle. Men efter en uge måtte hun opereres, da der var dødt væv og betændelse i sårene.


Efter operationen helede sårene op, men det viste sig efter tre uger, at tandkødet omkring en kindtand havde taget skade, og at tanden var løs. Mymle måtte derfor tilbage på operationsbordet, hvor dyrlægen fjernede tanden og lukkede krateret med to sting.  

I dag, to måneder efter, har Mymle det igen godt og spiser og drikker, som hun skal.

”Jeg var helt færdig, da det skete. Det var virkelig en ubehagelig oplevelse,” siger Dorte Bruun, som selvsagt er utroligt glad for, at det hele endte godt.

Mymles sygeforsikring hos Topdanmark udbetalte i alt 3.023,95 kr., som dækkede størstedelen af udgifterne.