Udnyt skatte­fordelene – betal ekstra til din pension

  • Har du udsigt til at betale topskat i 2020? Kom under topskattegrænsen ved at betale mere til din pension
  • Andre fordele ved at indbetale ekstra til pensionsopsparingen er større afkast og en højere pensionsudbetaling

Sådan gør du

Er du blandt de danskere, der ligger over topskattegrænsen, der i 2020 er på 531.000 kr. efter fradrag af AMB (577.174 kr. før fradrag af AMB), kan det være en fordel for dig at indbetale mere til din pensionsopsparing. På grund af reglerne for fradrag vil du nemlig spare de penge, der ellers var gået til topskatten.

Der er flere andre grunde til at sætte flere penge ind på din pensionsopsparing. Blandt andet får du et større udbytte af afkastet – hvor Topdanmark år efter år er blandt de selskaber med højest afkast – og så kan du se frem til at få mere i pension, så du kan nyde livet, når den tid kommer. 

Hvem kan indbetale ekstra til pensionsopsparingen?

Når du indbetaler til pensionen gennem din løn, skal du:

  • Have en aftale i Topdanmark med pensionsopsparing før du kan du kan foretage en ekstra indbetaling
  • Have dit dankort klar da indbetalingen foretages med dankort (det skal være dit private dankort - det må ikke være firmakort)

Fristen for at indbetale ekstra til din pensionsopsparing er 30. december 2020 hvis du vil have gavn af fradragsfordelene for skatteåret 2020.

Fortsæt til ekstra indbetaling

 

 

Hvor meget kan jeg indbetale?

 

Alt efter hvilken pensionsordning du har, kan du om året indbetale følgende og udnytte det fulde skattefradrag:

  • Ratepension eller ophørende pension: Indbetal op til  57.200 (2020) med fuldt fradrag
  • Livsvarig pension: Intet loft over beløbet, der kan indbetales. Er du privatkunde skal du dog være opmærksom på særlige fradragsregler. Læs mere om skatteregler-oversigt 
  • Aldersopsparing: Der kan indbetales op  5.300 kr. (2020) om året uden fradrag.

 

Beskyttelse mod hvidvask og terrorfinansiering

Topdanmark arbejder proaktivt for at beskytte både vores kunder, vores selskab og samfundet generelt mod kriminelle handlinger som hvidvask og finansiering af terrorisme. For at opfylde lovgivningens krav, har vi pligt til at indhente oplysninger, der kan identificere dig som kunde samt oplysninger, der kan dokumentere baggrund for og formål med dine transaktioner. Oplysningerne kan indhentes i forbindelse med etablering af kundeforholdet, ved ændringer og ved udbetaling.

Topdanmark kan undlade at gennemføre en ønsket transaktion, hvis vi får mistanke om, at transaktionen er forbundet med hvidvask eller finansiering af terrorisme, ligesom Topdanmark er berettiget til at indberette mistanke om hvidvask og finansiering af terrorisme til SØIK / PET.

Topdanmark er forpligtet til at opbevare disse oplysninger i minimum 5 år efter forsikringsaftalen i Topdanmark er ophørt, hvorefter oplysningerne normalt slettes. Som kunde har du ret til indsigt i de oplysninger, vi har registreret om dig.

Se, hvad vores kunder siger