Hvad dækker en indboforsikring?

Indboforsikringen er en af de mest populære forsikringer. Bliv klogere på forsikringen her.

Ungt par sidder i stuen og slapper af med deres computer og ipad. De har en indboforsikring til unge fra Topdanmark.

Typisk dækker en indboforsikring

  • Tyveri af dine ting
  • Hvis dine ting går til i en brand
  • Hvis dine ting bliver ødelagt af vejr- eller vandskader
  • Dit erstatningsansvar over for andre
  • Hjælp ved identitetstyveri
  • Psykologisk krisehjælp
     

Se detaljer om indboforsikringen

 

Hvad er indbo egentlig?

Man plejer at sige, at indboforsikringen dækker de ting, der ville falde ud, hvis dit hjem blev vendt på hovedet. Nogle fastmonterede dele i hjemmet – fx hårde hvidevarer – er også dækket af en indboforsikring. Din cykel regnes også med til dit indbo, selvom cyklen måske står udenfor.

Indboforsikringen dækker ikke kun dine ting, når du har dem derhjemme. Den dækker typisk også i sportsklubben, i øvelokalet, på ferien og hvor du ellers har dine ting med dig. 

Cykler 

Indboforsikringer dækker normalt cykler ved fx tyveri, hærværk, brand og i nogle tilfælde af vejrskader. Det er forskelligt, hvor dyre cykler de dækker. Har du fx en racercykel eller en mountainbike, kan du have brug for at forhøje din dækning.

Du kan som regel udvide din dækning, hvis du vil være bedre forsikret. Hvis du tilvælger en kaskoforsikring, er alle typer skader på cyklen dækket – fx også hvis du vælter på cyklen. 

Se mere om indboforsikring

Ansvarsforsikring

Der er en ansvarsforsikring indbygget i din indboforsikring. Den dækker dit erstatningsansvar over for andre – fx hvis du ved en fejl eller forsømmelse er skyld i, at andre kommer til skade, eller kommer til at ødelægge andres ting ved et uheld. Den dækker ikke, hvis du gør noget med vilje.

Retshjælp 

Der hører retshjælp med i din indboforsikring. Den kan hjælpe med at dække dine udgifter, hvis nogen lægger sag an mod dig, eller hvis du lægger sag an mod andre. Se detaljer om retshjælp.

Se retshjælpdækning

Glas og sanitet

Dækning af glas og sanitet – også kaldet ”glasforsikring” – sikrer dig, hvis der sker skade på fx dit toilet eller din håndvask. Dækningen er som regel et tilvalg til indboforsikringen. 

Det er ikke sikkert, du behøver at købe dækning af glas og sanitet. Nogle gange er det nemlig omfattet af bygningens forsikring. 

Hvem omfatter indboforsikringen?

Indboforsikringer omfatter typisk både dig og de andre personer i din husstand, dvs. andre, der bor på samme adresse som dig – fx din ægtefælle og dine børn. 

Nogle indboforsikringer omfatter også, hvis du har børn, der enten er flyttet hjemmefra eller bor hos den anden forælder. 

Se alle dine muligheder med vores indboforsikring