Jeg skal rejse med min familie: Hvordan dækker rejseforsikringen?

 

Hvem, der er dækket af din rejseforsikring, afhænger af, hvem der er del af din husstand – ikke af, hvem der rejser sammen, eller hvem der betaler rejsen.

’Husstand’ definerer vi som dig selv og de af dine familiemedlemmer (herunder plejebørn, au pair og hjemmeboende børns samlever/ægtefælle), som er tilmeldt folkeregistret på din helårsadresse.
 

Delebørn

Delebørn, der har fast adresse hos den anden forælder, er altid dækket af din rejseforsikring, så længe de rejser sammen med dig eller et andet medlem af din husstand, fx en søskende.

Det gælder, frem til delebarnet fylder 21 år – forudsat, at han eller hun ikke er gift eller bor sammen med en kæreste eller selv har hjemmeboende børn.

Bor delebarnet fast hos dig, er barnet dækket af din husstands rejseforsikring – også, hvis barnet skal rejse med fx den anden forælder.

For at være dækket af afbestillingsforsikringen er det et krav, at barnet ikke er fyldt 21 år på tidspunktet for afrejsen. 
 

Børn, der er flyttet hjemmefra

Børn, der er flyttet hjemmefra, er dækket af din husstands rejseforsikring, frem til de fylder 21 år – men kun, hvis de ikke er gift eller bor sammen med en kæreste eller selv har hjemmeboende børn. I så fald skal de have deres egen rejseforsikring.

For at være dækket af afbestillingsforsikringen er det et krav, at barnet ikke er fyldt 21 år på tidspunktet for afrejsen. 
 

Søskende og andre familiemedlemmer

Skal du rejse med dine søskende, forældre eller andre familiemedlemmer, du ikke bor sammen med, skal I have hver jeres rejseforsikring.
 

Børnebørn

Skal du rejse med dine børnebørn, er de ikke dækket af din forsikring, medmindre de bor og er tilmeldt folkeregistret hos dig. 

Fandt du ikke svaret?

Du er altid velkommen til at kontakte os.