Jeg skal leje mit sommerhus ud - hvordan er jeg dækket?

Hvis du lejer dit sommerhus ud via bureau eller som privatperson, dækker fritidshusforsikringen som standard, hvis lejerne kommer til at ødelægge noget ved et uheld, eller begår hærværk eller tyveri. Hvis det er skade på indbo – altså tingene i sommerhuset – skal du have tilvalgt dækning af fritidsindbo, men du behøver ikke en særskilt dækning for udlejning. 


Husk lejekontrakt og depositum, hvis du lejer ud privat

Hvis du lejer dit sommerhus ud som privat udleje, skal du huske selv at have styr på lejekontrakt og depositum fra lejerne. Fritidshusforsikringen dækker nemlig kun, hvis du kan dokumentere, hvem du har udlejet til og i hvilken periode.


Vær opmærksom, hvis du lejer ud via Airbnb eller Homeaway

Lejer du dit sommerhus ud via digitale platforme som Airbnb og Homeaway, har du typisk ikke en lejekontrakt og ofte heller ikke depositum fra lejerne, som er krav for dækning ved privat udleje. Det har vi taget højde for på vores nyeste fritidshusforsikring, som dækker udlejning via digitale platforme på lige fod med traditionel privat udleje. Altså behøver du ikke kunne dokumentere udlejningen med en lejekontrakt og depositum. Vi skal bare vide, hvem lejer er og have dokumentation for den periode, hvor skaden er sket – fx med et skærmdump. 

Har du købt eller opdateret din fritidshusforsikring siden december sidste år, har du højst sandsynligt den nyeste version (vilkårsnummer 8820-1). Men er du i tvivl, kan du altid tjekke den i Mit Topdanmark. Vil du gerne opdatere til nyeste version, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Tjek din fritidshusforsikring 
Kontakt mig om opdatering af fritidshusforsikring


Huslejetab ved afbestilling er ikke dækket

Hvis dine lejere melder afbud, får du ikke dækket den tabte husleje af forsikringen. Heller ikke selv om, du ikke kan få genudlejet til andre eller afbestillingen skyldes, at lejer er udlænding og ikke kan komme ind i landet pga. lukkede grænser. 

Erstatning for tabt husleje gælder kun, hvis en skade på huset betyder, at huset er ubeboeligt og en evt. udlejning derfor må aflyses. 


 

Fandt du ikke svaret?

Du er altid velkommen til at kontakte os.