Hvordan er dit sommerhus dækket ved udlejning?

Hvis du skal udleje dit sommerhus, skal du tilvælge bygningskaskoforsikring og indboforsikring til din fritidshusforsikring. Så er du nemlig godt dækket, hvis lejerne kommer til at ødelægge noget ved et uheld eller begår hærværk eller tyveri.  

Har du fx smykker, kunst, kontanter eller andet indbo med stor værdi for dig, bør du fjerne det fra sommerhuset. Så undgår du ærgrelser i tilfælde af, at dine værdier bliver ødelagt ved et uheld, eller stjålet i forbindelse med at lejerne fx glemmer at låse sommerhuset, når de tager på tur. 

Udlejer du via Airbnb eller et udlejningsbureau, så husk også at tjekke om du evt. er dækket for nogle typer af skader gennem dem, hvis nu uheldet skulle være ude - der kan nemlig være stor forskel på, hvordan du er dækket. 

Husk lejekontrakt og depositum, hvis du lejer ud privat

Hvis du lejer dit sommerhus ud som privat udleje, skal du huske selv at have styr på lejekontrakt og depositum fra lejerne. Fritidshusforsikringen dækker nemlig kun, hvis du kan dokumentere, hvem du har udlejet til, i hvilken periode og har opkrævet et depositum.   

Dit sommerhus er også dækket, hvis du udlejer via Airbnb

Udlejer du dit sommerhus via digitale platforme som Airbnb og Homeaway, har du typisk ikke en lejekontrakt og ofte heller ikke depositum fra lejerne, som er krav for dækning ved privat udleje. Det har vi taget højde for på vores fritidshusforsikring, som dækker udlejning via digitale platforme. I disse tilfælde er det ikke et krav, at du har en indgået en lejekontrakt med lejeren eller har opkrævet depositum. Du skal blot kunne dokumentere, at sommerhuset var udlejet, da skaden skete og til hvem.

Jeg udlejer mit sommerhus via et udlejningsbureau

Hvis du udlejer dit sommerhus via et bureau som fx Novasol eller Dansommer, er du også dækket ved udlejning. Her skal du også blot kunne dokumentere, at sommerhuset var udlejet, da skaden skete og til hvem.

Regler for udlejning i sommer- og vinterperiode

Der gælder en lang række regler, som skal overholdes, når du udlejer dit sommerhus. Vi anbefaler, at du sætter dig godt ind i reglerne.  

Vi kan ikke rådgive dig om alle disse regler, men vi kan oplyse, at du som udgangspunkt må bruge dit sommerhus i 43 uger om året, og du skal selv bruge sommerhuset til rekreative formål mindst to uger om året. Et rekreativt formål er, at du holder ferie i sommerhuset og ikke blot er der for at sætte det i stand eller gøre det klar til evt. næste udlejning. Hvis du derfor vælger at udleje dit sommerhus, må du højst udleje det i 41 uger om året.  

Sommerperiode 

Fra 1. marts til 31. oktober må du udleje eller selv bruge sommerhuset i samtlige 34 uger. 

Vinterperiode

Fra 1. november til udgangen af februar, må du bruge sommerhuset til kortvarige ophold, som sammenlagt højst må udgøre halvdelen af vinterperioden. 

I vinterperioden er det praksis, at kommunerne accepterer ”kortvarige ophold” af op til 4–5 uger i et stræk. 

Fandt du ikke svaret?

Du er altid velkommen til at kontakte os.