Hvordan er dit sommerhus dækket ved udlejning?

Hvis du skal udleje dit sommerhus, skal du tilvælge bygningskaskoforsikring og indboforsikring til din fritidshusforsikring. Så er du nemlig godt dækket, hvis lejerne kommer til at ødelægge noget ved et uheld eller begår hærværk eller tyveri.

Husk lejekontrakt og depositum, hvis du lejer ud privat

Hvis du lejer dit sommerhus ud som privat udleje, skal du huske selv at have styr på lejekontrakt og depositum fra lejerne. Fritidshusforsikringen dækker nemlig kun, hvis du kan dokumentere, hvem du har udlejet til, i hvilken periode og har opkrævet et depositum.   

Dit sommerhus er også dækket, hvis du udlejer via Airbnb

Udlejer du dit sommerhus via digitale platforme som Airbnb og Homeaway, har du typisk ikke en lejekontrakt og ofte heller ikke depositum fra lejerne, som er krav for dækning ved privat udleje. Det har vi taget højde for på vores fritidshusforsikring, som dækker udlejning via digitale platforme. I disse tilfælde er det ikke et krav, at du har en indgået en lejekontrakt med lejeren eller har opkrævet depositum. Du skal blot kunne dokumentere, at sommerhuset var udlejet, da skaden skete og til hvem.

Jeg udlejer mit sommerhus via et udlejningsbureau

Hvis du udlejer dit sommerhus via et bureau som fx Novasol eller Dansommer, er du også dækket ved udlejning. Her skal du også blot kunne dokumentere, at sommerhuset var udlejet, da skaden skete og til hvem.

Fandt du ikke svaret?

Du er altid velkommen til at kontakte os.