Vejr

Stor gylletank placeret foran en gård

En heldig kortslutning?

Nogle gange er man heldig – andre gange det modsatte. I 2014 fik vi en ny, stor landbrugskunde med produktion på en hovedejendom og de to tilstødende ejendomme. Ikke længe efter gravede en entreprenør et kabel over ude ved hovedvejen. 

På hovedejendommen ødelagde et ordentligt knald på et øjeblik anlæg, maskiner og udstyr for over 220.000 kr.

Vi fik hurtigt nødstrøm ud, men først efter nogle dage og en masse bøvl var produktionen normal igen – der er jo en vis leveringstid på det ødelagte udstyr, selv om forsikringen betaler.

Anden skade – held eller ej?

Allerede året efter var uheldet igen ude – nu i skikkelse af et lyn. Denne gang lød regningen heldigvis ”kun” på godt 47.000 kr. – og mere bøvl. ”Elinstallationerne er sikret mest muligt,” forsikrede kunden os.

Også denne gang ramte skaden kun hovedejendommen og ikke de to naboejendomme, som kunden også havde forsikret.

Kortslutning: Assurandør- og elektrikerbesøg samtidig

For nylig var vores landbrugsassurandør ude hos kunden igen – ikke efter en skade, men for at forny aftalen. På gårdspladsen ser assurandøren elektrikerens bil og spørger for sjov kunden, om elektrikeren nu også lynsikrer dét, han laver i dag? ”Det skulle da gerne være på plads i forvejen,” siger kunden, men ringer lige ud i hallen til elektrikeren – måske for at vise assurandøren, at der er styr på det. ”Nu er hele min ejendom vel lynsikret, ikke?” spørger kunden …

Svaret kom bag på kunden

”Nej, din lynsikring omfatter kun dine to nye ejendomme, ikke hovedejendommen.” Da faldt tiøren. Derfor ramte de tidligere skader kun hovedejendommen – det havde intet med held at gøre. ”Det skal bare laves,” sagde kunden, ”– og skal vi så se på den fornyelse?”

Medmindre du er fuldstændig lynsikker på, at alle dine eltavler har transientbeskyttelse, så vil vi anbefale dig at tale med din elektriker.