Ulykker

Piger der hinker i frikvarteret

De fleste skader sker ved skolestart

Boldspil, rutsjeture og klatretræer. Der er mange sjove lege i vente, når de danske skoleelever vender tilbage efter sommerferien. Det er dog ikke kun gode oplevelser, som poderne kan møde på boldbanen eller i skolegården. Den seneste opgørelse over børneulykker fra forsikringsselskabet Vi har set en stigning i antallet af ulykker blandt børn, hvoraf det største antal forekommer ved skolestart.

”De fleste børneulykker sker, når sommerferien slutter, og det er også her, vi får flest anmeldte skader. Når det er sagt, skal man være opmærksom på, at der heldigvis også er flere, som har købt en ulykkesforsikring, og når flere har en forsikring, kan flere også melde skader. Selvom det er en positiv tendens, at flere forældre husker forsikringen til de mindste, skønner vi, at det stadig er ca. 40-50 % af danske børn, som ikke er ulykkesforsikret,” fortæller Jimmy Riberholdt, som er teamleder i Topdanmark i Ballerup og omegn.

Leg og fald giver flest skader

En børneulykkesforsikring sikrer barnet døgnet rundt, hvad enten der er tale om transporten på vej til og fra skole, leg i gården eller fodbold i fritiden. Ulykkesforsikringen dækker bl.a., hvis barnets briller går i stykker under leg, eller ved tandskade hvis der opstår varige mén efter barnet er udtrådt af den offentlige tandpleje. Det er derfor en god ide med en ulykkesforsikring, når børnene skal sikres mod uheld, som er en del af hverdagslivet.

De seneste tal fra Topdanmark viser, at fald/snubleskader og leg sammenlagt står for 55 % af de anmeldte børneulykker, og ifølge Jimmy Riberholdt er der en naturlig grund til dette:

”Hos de yngste skal motorikken stadig udvikles, og derfor sker mange lege- og snubleskader også for børn i 6-7 års alderen, hvilket passer med skolestart. Nye omgivelser, gensyn med kammerater og små, spæde cyklister i trafikken er ligeledes medvirkende til ulykker efter sommerferien.”

Et plaster på såret

Mange forældre tror måske, at det er skolerne, som har ansvaret, hvis ulykken sker på deres grund. Siden 2012 har skoler og daginstitutioner dog kun været ansvarlige for at forsikre ulykker som sker, hvis inventaret er misligholdt, eller hvis de ansatte ikke overholder deres tilsynspligt.

”Nogle forældre tror måske stadig, at børnene er dækket af skolerne, men sådan er det altså ikke. Derfor er det en god ide at få købt en ulykkesforsikring her til skolestart, hvis man ikke har en i forvejen. Forsikringen fungerer jo som et plaster på såret,” siger Jimmy Riberholdt.

Du kan læse mere om, hvordan vores børneforsikring dækker, beregne pris og købe børneforsikringen online her. Har du ikke styr på din egen ulykkesforsikring, kan du slå to fluer med et smæk og læse mere om vores ulykkesforsikring her

Børneulykker (3-17 år). Hyppigste skadeanmeldelser og årsag

  • Fald og snublen 
  • Leg
  • Slag og klemt af genstand
  • Fodbold
  • Cykel