Topdanmarks profil

To mekanikere kigger ned på motoren af en bil for at reparere den på et værksted

10 års samarbejde om velkørende biler

Topdanmark og Dansk Bilbrancheråd 

I 2019 er der særligt ét jubilæum, der gør sig bemærket hos Topdanmark. I år er det 10 år siden, samarbejdet med Dansk Bilbrancheråd blev startet. Et samarbejde, hvor især det frie værkstedsvalg har været et fælles fokus.

Tilbage i 2009 blev et samarbejde mellem Topdanmark og Dansk Bilbrancheråd født. 

Som et af Danmarks ældste og største forsikringsselskaber med daglig fokus på at lave gode forsikringer til danske bilejere var det nærliggende at indgå et samarbejde med landets største interesseorganisation på autoområdet. 

Overskudsdeling mange år i træk

Dansk Bilbrancheråds 2.000 medlemmer tæller autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre, der arbejder professionelt med eller i autobranchen. Siden 2009 har de altså haft mulighed for at tegne forsikring hos Topdanmark med helt særlige vilkår. 

Blandt andet har Topdanmark udbetalt overskudsdeling hvert år de seneste 7 år. Og det er ikke uvæsentlige beløb, det handler om. I 2018 var tilbagebetalingen på hele 26 %. 

Lånebiler forsikres gunstigt

En af de ting, Dansk Bilbrancheråd selv peger på som noget særligt ved Topdanmark er de skarpe priser på forsikringer til udlejnings- og lånebiler. Noget, der er skræddersyet til organisationens medlemmer, hvis kunder hver dag kører rundt i værkstedernes biler, mens deres køretøjer er til reparation eller service.

Deler mærkesag

Også når det gælder en af de helt store mærkesager, er Topdanmark et godt match med Dansk Bilbrancheråd. 

Topdanmark er et af de forsikringsselskaber, der hylder retten til, at man som bilejer frit kan vælge værksted og ikke er bundet af særlige mærker eller kæder for at bevare garantien på bilen. Lige præcis det er noget, Dansk Bilbrancheråd har arbejdet for i mange år. 

Hylder det frie valg

Dansk Bilbrancheråds direktør Erik S. Rasmussen har tidligere udtalt til TV2/Nord, at:
”Vores bedste råd til bilejere, der vil have retten tilbage til at selv at bestemme, det er at vælge et forsikringsselskab, der respekterer det frie værkstedsvalg”. 

Med de ord vil vi fra Topdanmarks side sige tak for 10 gode år – vi ser frem til de næste mange års samarbejde.