Pension

Ældre par får rådgivning om pension

Brexit og pensionen – se, hvad vi tænker i den forbindelse

Briterne har stemt for at forlade EU-samarbejdet. Hvad skal der så nu ske? Det kan være lidt abstrakt at forholde sig til. I forhold til din pensionsopsparing anbefaler vi, at du forholder dig roligt – også selvom markederne forventeligt vil tage nogle ordentlige rutsjeture i den nærmeste fremtid.

Pensionsopsparing er langsigtet 

De fleste af os går i gang med at spare op til tilværelsen som pensionist, når vi kommer ud på arbejdsmarkedet. Det giver rigtig mange år at spare op i – og rigtig mange år, hvor der kommer til at ske en hel masse i verden, som får markederne til at svinge. Nogle gange går det godt – endda rigtig godt. Andre gange går det den anden vej, og så ender markederne i minus.

Hvad betyder Brexit for din opsparing?

Brexit er en af de begivenheder, der får markederne til at dykke. Men vi anbefaler at have is i maven, også selvom du kan se negative afkast på din opsparing. Alle erfaringer viser, at markederne retter sig igen, og at det tabte bliver indhentet.

Vi kan alle huske finanskrisen i 2008, som gav store negative afkast. Alle vores kunder med opsparing i markedsrente har for længst genvundet det tab, de oplevede, og har i flere år fået gode positive afkast på deres opsparinger. 

Her kan du se udviklingen for de tre risikoprofiler i Profilpension:

Afkast på Profilpension siden Finanskrisen i 2008

Om der går et par uger eller længere tid, før markederne retter sig igen, kan ingen spå om. Vi følger selvfølgelig situationen tæt og reagerer på vores iagttagelser.

Hvordan investerer vi i Topdanmark?

I Topdanmark har vi vores eget investerings-team, der forvalter alle vores kunders opsparinger. Lige siden briterne besluttede at stemme om medlemskabet, har vi vidst, at vi skulle forholde os til den mulighed, at de forlod EU.

Vi har fuldstændigt overblik over alle vores investerings-porteføljer og har afdækket vores investeringer efter den risiko, der har været, alt efter hvordan afstemningen vil falde ud. Med andre ord har vi beskyttet os så godt som muligt i forhold til den situation, vi står i nu, hvor Brexit er en realitet.

Betyder det så, at der ikke kommer tab?

Nej – når markedet reagerer, som det gør, ovenpå en situation som Brexit, kan ingen sikre sig mod tab. Hvis vi vurderer, at en investering på kort sigt giver tab på grund af Brexit, men på langt sigt er meget profitabel, er det en investering, vi ønsker at beholde. Vores formål er at få din pensionsopsparing til at vokse så meget som muligt på den lange bane.

Gode råd

  • Hav is i maven – også selvom du ser tab lige nu og i den nærmeste fremtid
  • Tal med din rådgiver, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har investeret din pensionsopsparing rigtigt – men lad være med at gå i panik over tab på kort sigt 

Læs lidt mere om Topdanmarks investeringsmuligheder her

Pensionsopsparing og investering