Cybersikkerhed

Cyberforsikring - datastrings

Viborg Bilcenters hjemmeside udnyttet af IT-kriminelle

Gert Vestergaard, som er medejer af Viborg Bilcenter, opdagede tilbage i juli måned, at nogle professionelle svindlere havde kopieret hele virksomhedens hjemmeside.

Formålet med den falske hjemmeside var, at lokke bilkøbere over hele Europa til at overføre 300 Euro som udbetaling på køb af billige kvalitetsbiler. Pengene så ofrene aldrig igen, og de adresser, hvor de fik oplyst, at de kunne hente bilerne, var falske. Til sidst fandt ofrene frem til Gerts ægte hjemmeside og begyndte at kontakte ham og hans medarbejdere.

”Vi opdager det, da en udlænding ringer for at høre om en autocamper, han har købt via den falske hjemmeside. I starten tænker vi ikke på det som alvorligt, men så kommer der flere og flere henvendelser. "Vi handler meget i Tyskland, og vi kunne være blevet blacklistet mange steder som følge af dette misbrug,” siger Gert Vestergaard, der som følge af svindelen brugte ca. 40.000 kr. på at få slettet den falske hjemmeside og få sikret sine egne netværk og systemer. 

Troede sikkerheden var ok

Gert Vestergaard har ikke før været offer for it-kriminalitet, og han troede, at hans virksomhed havde styr på sikkerheden.
”Så det var en brat opvågnen. I starten var det uvirkeligt, og vi troede ikke rigtig på det. Derfor var vi selvfølgelig meget nysgerrige, da vi kunne læse, at Topdanmark var klar med en forsikring mod it-kriminalitet. Topdanmark er de eneste, der har været lidt på forkant med sådan et produkt. Og det har man virkelig brug for, når man pludselig befinder sig i et værre rod, helt uden varsel,” siger Gert Vestergaard.