Brand

Hvad gør man, når ens livsværk er brændt ned til grunden?

Det ved Rikke og Kim Præst Nielsen fra Vejle, der lever af at sælge campingvogne. En eftermiddag i august, med kunder i butikken, udbryder der pludselig brand i en transformer i en af campingvognene i deres udstillingshal.

”Jeg glemmer det aldrig. Kim sidder i møde, og jeg står med en kunde. Pludselig råber en af vores medarbejdere: ’Det brænder, det brænder! ’ Vi prøver at slukke ilden, men det kan vi ikke. Ilden har fået fat, ” fortæller Rikke.

Mens brandvæsnet er i gang med det store slukningsarbejde, ringer Kim til Topdanmark for at anmelde skaden. Han oplyser navn og adresse og får at vide, at skaden allerede er oprettet, fordi en medarbejder herfra har set branden i nyhederne og ved, at der er tale om en erhvervskunde i Topdanmark.

”Jeg får et skadenummer og får at vide, at jeg som det næste vil blive kontaktet af en løsøretaksator, som vil hjælpe os videre. Det viser, at Topdanmark har en dyb forståelse for den situation, man står i som kunde, når skaden sker, ” siger Kim.

Hurtig respons fra Topdanmark

Dagen efter branden kommer løsøretaksator Søren Lund Jensen for at hjælpe parret videre og undersøge, om skaden er dækket. Det er den, og Rikke og Kim får en tro på, at de nok skal komme igennem det. Og den tro giver de videre til deres medarbejdere.

”Hold da op. Jeg tænkte, kan det virkelig passe, at der så hurtigt er styr på det med dækning og økonomi? ” siger Rikke.

En af de vigtigste opgaver lige efter branden er at holde forretningen i gang. Dagen efter branden er Søren ude og se på en lagerhal, der er egnet til midlertidig drift, og et døgn senere er lejeaftalen med udlejeren på plads.

”Jo længere tid en forretning er lukket, jo flere kunder mistes. Kunderne bestemmer jo selv, hvor og hvornår de vil handle, ” siger Søren.

Gang i forretningen igen

To uger efter branden kan Rikke og Kim byde kunderne velkomne i de nye lokaler. Op imod 1.000 kunder besøger lagerhallen i løbet af weekenden, og Rikke og Kim sælger ti campingvogne og en masse udstyr.

Men den umiddelbare succes med at få genetableret Kim og Rikkes forretning betyder ikke, at Søren kan sige, at han nu har gjort sit.

”Det vil tage lang tid, før alt igen er ved det gamle. Der vil være perioder, hvor Rikke og Kim vil føle, at der ikke rigtig sker noget, fordi vi venter på aftaler og tilladelser. Derfor er jeg nødt til at være synlig herude en dag om ugen for at holde dampen oppe, ” afslutter Søren.