Tyveri

Person med handsker og koben, forsøger at begå indbrud

Livet på landet er dyrebart – så pas på det

Det betaler sig at passe på sine værdier. Ikke kun på grund af kroner og ører, men også fordi de personlige konsekvenser i forbindelse med en brand eller et indbrud kan være enorme. Derfor har Topdanmark lavet en ny hjemmeside med film og gode råd til folk der bor på landet.

For Evy og Henning i Præstø havde det store personlige konsekvenser at have indbrud. Det var parrets 14-årige datter, som opdagede indbruddet. Tyvene var stadigvæk i huset, da hun kom hjem fra skole sammen med en veninde.

”Hun ringede til mig og fortalte, at der var nogen inde i huset. Jeg skyndte mig hjem. Da jeg kom hjem, var de stukket af. Vores datter havde hørt, at de var gået igen. Hun var selvfølgelig helt ude af den,” siger Evy.

Familien har også oplevet at en brand raserede deres hjem. Det er baggrunden for at familien og deres historie er valgt til Topdanmarks nye hjemmeside, hvor de fortæller om konsekvenserne ved blandt andet indbrud og brand.

Sikring betaler sig

På hjemmesiden kan man også møde flere eksperter, som fortæller om de ting, som kan nedsætte risikoen for skader på landejendomme.
”Vi har allerede en TopGård, som giver konkrete råd til skadeforebyggelse i landbrugsbedriften. Nu får alle vores kunder, som har bosat på landet, men som ikke nødvendigvis driver landbrug, deres egne sider med i alt 18 film, som giver konkrete forslag til, hvordan man kan sikre sig mod indbrud, brand og meget andet,” siger Birgit Knudsen fra Topdanmark Landbrug.

Filmene tager udgangspunkt i konkret viden fra Topdanmark og samarbejdspartnere.

”Det er dejligt at bo på landet. Ingen tvivl om det. Men man kan gøre mange ting, som nedsætter risikoen for at gøre det til en dårlig oplevelse. Når man bor på landet, er der tit langt til nærmeste nabo og brandvæsenet. Det betyder, at risikoen ved tyveri og brand, er anderledes, end hvis man bor på 3. sal,” siger Birgit Knudsen.

Den nye hjemmeside er derfor et tilbud til alle der bor på landet og som har lyst til at sikre sig mod skader. Og der er stor bredde i de emner, der bliver dækket:

”Vi kommer vidt omkring alt fra brandrisiko i fyrrum og værdien af en smykkeboks til låse på dørene og faren ved faldulykker,” siger Birgit Knudsen.

Du kan se flere gode råd til forebyggelse af brand her