Tyveri

En person sidder foran sin computer med sin telefon og vil logge på sin netbank

Brug mobilen til at skræmme tyven væk

Mange forlader hjemmet for at være sammen med familien i juledagene. Skal du også afsted i julen, er der flere ting, du kan gøre, for at beskytte din bolig mod indbrud. 

Et af de bedste råd er at sikre dine vinduer, da det er tyvens mest benyttede adgangsvej. Montér fx vindueslåse, der gør vinduerne svære at bryde op, eller såkaldte nokker, der forhindrer, at tyven kan tage vinduet ud. 

Låse og yderdøre er en anden form for indbrudssikring, der effektivt kan holde tyven væk. En tommelfingerregel er at vælge en nøgle med et kantet hoved – nøgler med runde hoveder er ikke sikre nok. Du kan også montere et sikkerhedsslutblik. Det modvirker, at karmen flækker, så tyven dermed ikke kan bryde døren op.

Wi-fi-pærer – et nyt værn mod indbrudstyve

Pærer, der kan kobles op på dit wi-fi-netværk, er et af de nyeste midler i kampen mod indbrud. Pærerne gør det muligt at styre lyset i dit hus fra en app til din smartphone eller tablet – også, når du ikke er hjemme. Det er smart, når du fx er på ferie eller kommer senere hjem en aften.

 

I modsætning til tænd/sluk-ure kan wi-fi-pærer monteres i loftlamper og andre lamper, der er tilsluttet en kontakt via en skjult ledning. Ud over det sjove i at kunne styre lyset fra sin telefon har pærerne desuden den fordel, at de har en meget lang levetid sammenlignet med almindelige lyspærer. Du kan købe wi-fi-pærer på nettet og i butikker over hele landet.

5 gode råd: Sådan sikrer du din bolig mod indbrud

  • Sikr dine vinduer – fx med vindueslåse og nokker
  • Sørg for, at låsene i yderdørene har en nyere låsecylinder, der svarer til Rukos 1200-serie
  • Bed din nabo om at tømme din postkasse og bruge skraldespanden, mens du er væk
  • Sørg for, at kostbare møbler, elektronik, kunst osv. ikke er synligt udefra
  • Lad lyset være tændt – evt. med bevægelsessensorer udenfor og
  • Tænd/sluk-ure eller wi-fi-pærer forskellige steder i huset