Tyveri

Hegn med skilt, hvor der står: adgang forbudt for uvedkommende på byggepladsen

Byggepladser er blevet et tag-selv bord for tyveknægte

Der forsvinder værktøj fra byggepladser som aldrig før. På to år er udgiften til erstatninger for stjålet værktøj steget med 60 %. Derfor bør flere håndværkere investere i forebyggelse, der både kan forhindre tyverier og have en positiv effekt på forsikringsprisen.

Professionelt værktøj i god kvalitet er kommet i høj kurs hos tyveknægte, som i stigende grad har udset sig byggepladser som jagtmark. Fra 2012 til 2014 blev der stjålet værktøj i en sådan grad, at udgiften til erstatninger er steget med 60 %, viser en opgørelse fra Topdanmark.

”Byggepladser er helt klart blevet attraktive for tyvene og de udnytter, at der nogen steder ikke gøres særlig meget for at forebygge netop indbrud og tyveri af værktøj fra skurvogne og containere,” siger salgschef Peter Jørgensen fra Topdanmark i Århus.

Kig på forebyggelse – det mærkes også på prisen

Den øgede risiko for tyverier og indbrud fra byggepladser bør derfor få endnu flere håndværkere og entreprenører til at kigger på metoder til at forebygge tyverierne.

”Når værktøj og materialer er forsvundet, er det svært for håndværkeren at passe sit arbejde. Det betyder oftest en skuffet kunde i den sidste ende, som havde forventet et stykke arbejde udført hurtigere. Forsinkelserne er samtidig dyre og derfor bør forebyggelse af tyverier prioriteres højere,” siger Peter Jørgensen og fortsætter:

”Gør man ikke rigtig noget for at passe på sine ting, og er man født under en uheldig stjerne, så er det klart, at det bliver dyrere at forsikre sine ting. Men hvis man passer godt på tingene og viser omtanke, så vil det afspejle sig i forsikringsaftalen.”

Tag tyvens briller på

Ønsker en håndværker hjælp til at sikre sine ting bedre, er der gode råd at hente hos Topdanmark, da vi har sikringsingeniører ansat til at risikovurdere fx byggepladser. Og det betaler sig.

”Jeg opfordrer gerne til, at man prøver at lege indbrudstyv og ser på sin virksomhed eller byggeplads med tyvens briller på. Vi har også en række koncepter til forebyggelse, som mange kunder har glæde af. Vi giver fx et kontant nedslag i selvrisikoen, hvis man følger vores anbefalinger til sikring af containere. Vi kan også hjælpe med en tjekliste, som er god at bruge ved fyraften, så risikoen for både brande og indbrud kan nedbringes,” siger Peter Jørgensen.