Rejse

Fly lettet fra Københavns lufthavn på himlen i solnedgang

Sådan er du dækket, hvis du misser flyet

Listen over lufthavne, der melder om kaotiske køer i sikkerhedskontrollen på grund af mangel på personale, vokser frem mod sommerferien. Det samme gør antallet af bekymrede kunder, som ringer til os med spørgsmål om netop mulighederne for at få hjælp fra rejseforsikringen, hvis man misser sit fly. 

Læs her, hvordan rejseforsikringen dækker, hvis du misser flyet, og få syv gode råd til at komme hurtigt gennem lufthavnen.

Mange lufthavne melder om kaotiske køer

Københavns Lufthavn har den seneste måned meldt om ventetider på over 45 minutter. Samme melding om kapacitetsproblemer og lange køer kommer også fra nogle af verdens største knudepunkter som fx Heathrow Airport i London og Frankfurt Airport i Tyskland.

”Vi kan allerede mærke på både det markant stigende salg af rejseforsikringer og antallet af kunder, der ringer med spørgsmål til dækningen på sommerferien, at rigtig mange har travlt med at komme på ferie efter flere år med nedlukninger under coronapandemien. Vi kan desværre også konstatere, at netop efterveer fra corona betyder, at en af de helt store udfordringer denne sommer kan blive at nå sit fly, da lufthavne og rejselskaber mangler personale i alt fra check-in-skrankerne til sikkerhedskontrollen,” siger Carsten Elmose, privatdirektør i Topdanmark.

Sådan dækker rejseforsikringen

Står du i en situation, hvor du misser dit fly på grund af lange køer i sikkerhedskontrollen, dækker rejseforsikringen, hvis du er mødt op i lufthavnen til tiden – som minimum den tid, som lufthavnen eller rejsearrangøren anbefaler – og har styr på de nødvendige rejsedokumenter som fx coronapas og indrejseregistrering. 
Rejseforsikringen kan hjælpe med udgifter til at ”indhente din rejserute”, det vil sige betaling af fx ny flybillet eller rimelige og nødvendige udgifter til eventuel kost, logi og transport, hvis du fx bliver ombooket til et fly med afgang dagen efter.
Står du i en situation, hvor du misser dit fly, opfordrer vi til ikke at tage hjem. I stedet skal du kontakte vores alarmcentral , der sidder klar til at hjælpe og finde en løsning.

Syv gode råd til at komme hurtigt gennem lufthavnen

  • Hold dig opdateret og følg informationen fra både flyselskaber, rejseselskaber og de lufthavne, du skal flyve fra, i perioden op til din rejse. Som minimum på afrejsedagen.
  • Tag i lufthavnen i god tid. Lige nu anbefaler Københavns Lufthavn, at du ankommer to timer inden afrejse, hvis du skal rejse inden for EU. Anbefalingen er tre til fire timer for rejser uden for EU.
  • Hav de nødvendige rejsedokumenter klar, da der fortsat kan stilles krav om fx coronapas og indrejseregistrering i en lang række lande, specielt uden for EU
  • Overvej, om det er muligt kun at medbringe håndbagage, så du undgår ventetid i check-in. Gør væsker og elektronik klar til at blive taget særskilt ud i sikkerhedskontrollen.
  • Har du indchecket bagage, så overvej, om væsker og elektronik kan pakkes deri 
  • Check ind online. Ofte åbner flyselskaber for indcheckning allerede et par dage før afgangen.
  • Påregn ekstra tid til at gå fra check-in til boarding i gaten, hvis du rejser på travle rejsedage, medbringer specialbagage eller har brug for særlig assistance