Dyr

Glad terrier løber

Top 5 over danske hundenavne

I mange danske hjem hedder hunden Molly. Og selvom mange hundeejere finder på originale navne, får flere hunde det samme navn som deres artsfæller. Desuden ser det ud til, at mange hundeejere bliver kraftigt inspireret af racen, når de skal navngive deres hund. Det viser en opgørelse over hunde forsikret i Topdanmark.

Selvom mange danske hunde har unikke navne, er der inden for hver race nogle populære navne til menneskets bedste ven. Det viser en opgørelse over navn og race på de mange hunde, der er forsikret i Topdanmark.

”Vi forsikrer ca. 80.000 hunde i Topdanmark – mange også med sygeforsikring, som dækker, hvis hunden bliver syg eller kommer til skade. Og en opgørelse over samtlige hunde, vi forsikrer, viser, at de mest populære hundenavne er Molly, Bella, Mille, Freja og Buster. Vi lavede samme opgørelse over hunde for nogle år siden, og overraskende nok er det de samme navne, der går igen i top-5,” siger Lisbeth Troels-Schmidt fra Topdanmark.

En ’Molly’- eller en ’King’-hund?

Opgørelsen peger desuden på, at hundens fysiske udformning eller race, i flere tilfælde, påvirker ejeren til at vælge et særligt navn til sin hund.

”Blandt labrador retrievere, som er den mest udbredte race, er Molly og Bella de mest populære navne. De samme to navne står øverst på listen, når det gælder hunde af racen golden retriever. Er du derimod blandt dem, der har anskaffet sig en schæferhund, er du statistisk set mere tilbøjelig til at kalde din hund King, Kato eller Rex,” fortæller Lisbeth Troels-Schmidt.

Ligeledes er der tydelig tendens til, at det primært er små hunde, der kaldes for Gizmo, hvorimod navne som Zenta og Samson oftest er besat af store hunde.

Matador er stadig i danskernes hjerter

På samme måde er det tydeligt, at den folkekære serie Matador stadig er en stor inspirationskilde blandt hundeejere af racerne dansk-svensk gårdhund og jack russel-terrier. Ser man på opgørelsen over forsikrede hunde i Topdanmark, er det faktisk udelukkende disse to racer, der er navngivet Kvik, som grisehandlerens hund i Matador hedder. Vaks og Smut er også meget populære navne til to racer.

Top-5 over mest populære hundenavne:

  • Molly
  • Bella
  • Mille
  • Freja
  • Buster