Cybersikkerhed

Mænd med hætte sidder bag ved computeren og prøver at hacke en virksomhed

Undgå Demants skæbne

Flere små end store virksomheder rammes af cyberangreb

I starten af september blev høreapparatsgiganten Demant ramt af et hackerangreb. På den baggrund har de nedjusteret forventningerne til deres årsresultat med 500 mio. kr. Det siger tydeligt, hvor hårdt cyberangreb kan ramme.

Myte 1: ”Det rammer kun de store!”

Det er udbredt myte, at hackere kun går efter store virksomheder og kendte brands. De fleste succesfulde angreb starter med ét forkert klik i en e-mail – og de e-mails kan hackerne uden de store omkostninger sende millioner af. Der findes mange flere små virksomheder end store. I praksis er der derfor langt flere små virksomheder, der rammes af cyberangreb.

Myte 2: ”Så dum er jeg ikke!” 

Ja, man har set mange håbløse eksempler på spammails, der forsøger at få en til at klikke på et link. Men de fleste gange ser du ikke, at det, der måske ligner en reklame eller et nyhedsbrev, er et ondsindet angreb. Nogen finder tilfældigvis budskabet, som hackerne har brugt, interessant – og klikker. I hvert fald er der hver dag nye ofre for hackernes ransomware.

Få hjælp af vores webinar 

Vi holdt for få dage siden et webinar på en halv time om cybersikkerhed for virksomheder med eksperten Thomas Wong. Få del i hans indsigter og hør med, når han de sidste ti minutter besvarer deltagernes spørgsmål. 

 

Husk: både sikring og forsikring

Vi sikrer vores hjem med lås og slå. Men vi har også en hus- og indboforsikring, for selvom vi har sikret os, sker der alligevel skader. Sådan er det også i den digitale verden. Det er vigtigt, at du sikrer dig med kodeord, firewalls, uddannelse og opdateringer. Men der er stadig angreb, der lykkes. Derfor har du nok også allerede en cyberforsikring … eller hvad?

Cyberforsikring: fra 945 kr./år