Populære videoer

Hvordan ser jeg min dækning, pris, selvrisiko osv.?

Kort fortalt: Mit Topdanmark  er det bedste sted at starte, når du skal have overblik over dine forsikringer og pension. Her kan du fx se din dækning, selvrisiko og hvad du betaler. Du kan også anmelde og følge skader.

Læs mere her

Genveje til selvbetjening

Top-5 spørgsmål om husforsikring

Som ved andre vejrskader skal du forsøge at begrænse skaden, så godt, du kan - fx ved at flytte beskadigede genstande. Husk at tage billeder af skader og ødelagte ting, og lade være med at smide dem ud.

Få overblik over, hvad du skal gøre her

  • Gør først, hvad du kan, for at skaden ikke udvikler sig 
  • Log ind i Mit Topdanmark og anmeld skaden 
  • Vi vurderer, om vi skal have en taksator ud og se på skaden – du må ikke igangsætte reparation af skaden, før vi har taget stilling til det
  • I nogle tilfælde vil vi sende en håndværker ud for at undersøge skaden. Du kan frit vælge, om du vil lade denne håndværker udbedre skaden for dig eller hjælpe med at indsende tilbud og senere faktura på udført arbejde for dig. Der kan være situationer, hvor vi ikke dækker udgiften til undersøgelse af skader. 

Under hele forløbet kan du logge ind i Mit Topdanmark og følge status på skaden. Vi orienterer dig, når der sker nyt i sagen, eller hvis der er brug for, at du gør noget. I Mit Topdanmark kan du også se oplysninger om fx selvrisiko, afskrivninger og vilkår.

Følg din skade i Mit Topdanmark

Har du anmeldt en skade, der skal repareres, sørger vi for, at du inden for 24 timer bliver kontaktet af en håndværker.

Vi har nøje udvalgt og uddannet en række håndværkere til at tage sig af en del af de skader, vores kunder får. Dermed sikrer vi, at skaderne bliver repareret ordentligt og til den rette pris. Du får en rapport efter besøget, og herefter fungerer håndværkeren som din kontaktperson hos os.

Du er også velkommen til at vælge en anden autoriseret håndværker til at udføre reparationerne.

Anmeld skade online

Det er meget forskelligt, hvornår og hvordan du kommer til at betale din selvrisiko. Nogle gange sender vi dig en regning, så snart vi kan se, at vores udgifter til at dække skaden bliver større end din selvrisiko. Andre gange – hvis du selv udbedrer skaden og skal have en kontant erstatning udbetalt – vil vi trække den fra der.

Log ind og følg din skade

Husforsikringen dækker brand, storm mv., men ikke skader som følge af bygge- og reparationsarbejde.

Skal du bygge til eller om, har du brug for særlig dækning af de skader, som kan opstå i den forbindelse.

Få mere at vide 
Læs om entrepriseforsikringen
Læs om husforsikringen

Giv os besked, når du bygger om

Det er vigtigt, at du giver os besked, inden du begynder at bygge om eller til, så vi sammen kan tage stilling til, om du har behov for en særlig dækning.

Byggeriet kan også betyde, at din husforsikring skal ændres. I så fald kan prisen på din forsikring også ændre sig, da den bl.a. afhænger af husets størrelse, antal toiletter mv.

Husk, at det er dit eget ansvar at sørge for, at oplysningerne om din bolig i BBR er korrekte, og at du indberetter nye oplysninger, når du bygger om eller bygger til.

Fandt du ikke svaret?

Du er altid velkommen til at kontakte os.