Afgrøder der står og svejer i vinden

Erstatnings­priserne for 2020 er offentliggjort

For første gang kan Topdanmark præsentere erstatningspriserne for afgrødeforsikringen, der nu og fremover vil offentliggøres hvert år 1. marts. Erstatningspriserne udregnes hvert år og er den værdi, som de forsikrede kan forvente at få i erstatning for deres tabte udbytte i høsten. Det betyder, at alle dem, der har en afgrødeforsikring og ender med at tabe udbytte i høsten 2020, nu kan se, hvilken pris deres afgrøder vil blive erstattet til.
 

Erstatningspriserne for 2020

Erstatningspriserne til afgrødeforsikringen for høståret 2020 kan du se herunder, hvor den enkelte erstatning for hver type afgrøde fremgår:

  • Hvede - 118 kr. pr. hkg
  • Rug – 105 kr. pr. hkg
  • Byg – 120 kr. pr. hkg 
  • Havre – 107 kr. pr. hkg
  • Triticale – 111 kr. pr. hkg
  • Raps – 268 kr. pr. hkg
     

Sådan udregnes erstatningspriserne

Erstatningspriserne udregnes ved at tage gennemsnittet af de seneste fem års afregningspriser – dog er den højeste og laveste afregningspris for hver afgrøde fratrukket. Det betyder, at erstatningspriserne er udregnet efter gennemsnittet af de tre mest almindelige niveauer for afregningspriserne. Erstatningspriserne offentliggøres hvert år, inden høsten begynder – senest 1. marts. 


Mere om afgrødeforsikring

Husk, at Topdanmark desuden dækker udgifterne til omsåning, hvis der er en forudgående aftale med Topdanmark. Læs mere om afgrødeforsikringen og vilkårene her:

Afgrødeforsikring