Trafik

Biler der kører på motorvejen

Den bedste app til bilferien

I 2016 fik 16.061 danske bilejere brug for vejhjælp under bilferien i udlandet. Det viser tal fra SOS International, der koordinerer assistancen, når bilen pludselig ikke vil køre længere. Med en gratis app fra SOS er hjælpen på vej med bare et par klik på din smartphone.

Forestil dig, at du har familien eller vennerne med i bilen, og I skal en tur til de sydlige himmelstrøg eller på smuttur til en storby i nabolandet, fulde af forventning til fælles feriehygge. Pludselig vil bilen ikke køre en meter længere. 

Hvert år oplever mange danskere på bilferie i udlandet, at de får brug for assistance, fordi bilen pludselig ikke kan køre længere. Danskere, der tager bilen på ferie i udlandet, kan bestille hjælp med en app, der gør det nemt at kontakte SOS International, uanset hvor man er strandet i Europa. Og med app’en følger flere fordele.

”Hvis din bil går i stykker, skal du bare kontakte SOS International via app’en for at få hjælp. De kan fx hjælpe dig og dine passagerer med hurtigt at komme videre på ferie, enten i egen bil eller en lejebil, hvis det er nødvendigt. SOS International hjælper og sørger for det praktiske, og udgiften er dækket på bilens kaskoforsikring,” siger Hanne Høyer, der er faglig konsulent i Topdanmark.

App’en ved præcis, hvor du er

I 2016 rykkede SOS International ud 16.061 gange til danskere med bilproblemer i udlandet. I langt de fleste tilfælde var der behov for bugsering til et værksted. 

Men trods hurtig kontakt til alarmcentralen oplever mange, at de har svært ved at give præcise informationer om, hvor de holder med bilen. Med app’en i hånden er det ikke længere et problem.

”Med ganske få tryk på telefonen har man telefonnummeret til SOS International i hånden. Men de måske vigtigste funktioner er, at app’en kan oplyse, hvor man præcis befinder sig og sende fotos af skaderne direkte til SOS. Derved kommer den rette hjælp hurtigere frem,” siger Hanne Høyer.

Da kontakten var etableret, kom assistancen meget hurtigt frem

I januar 2017 havde Ole Kirkeby brug for assistance på en ferie i Østrig. Frosten var sat ind, og det gik hårdt ud over bilens batteri, så bilen nægtede at starte.

Ole Kirkeby fortæller: ”Jeg havde ikke app’en installeret på forhånd, så jeg ringede til SOS. Vi fik installeret app’en, så de kunne se, hvor jeg holdt med bilen. Da først kontakten var etableret, gik der 10 minutter til den lokale SOS-hjælp kom og fik gang i bilens batteri, så vi kunne komme videre.”

Indtil nu har over 100.000 danske bilejere downloaded SOS-app’en på deres smartphone. Har man ikke en smartphone, er det en god idé at oprette SOS International som kontakt i mobilens telefonbog. Nummeret er 70 10 50 52

Her går bilen oftest i stykker – antal assistancer koordineret af SOS i 2016:

  • Tyskland: 6.203
  • Sverige: 2.069
  • Danmark: 1.588
  • Italien: 1.241
  • Frankrig: 1.101

Fakta:

  • Ordningen er en del af bilens kaskoforsikring
  • SOS International administrerer ordningen 
  • Du kan downloade SOS-app'en her

Rødt Kort-appen