Rejse

Familien, der har købt en rejseforsikringen, nyder ferien ved stranden mens børnene bader.

Bekymret for ferieplaner og coronarestriktioner? Her er svar på fire typiske spørgsmål om din rejseforsikring

 
Topdanmark, ét af landets største forsikringsselskaber, forventer at ekstraordinært mange rejselystne kunder ringer de kommende dage med spørgsmål om deres rejseforsikring


Da grænserne blev lukket i marts og april 2020, så vi en rekordstigning på hele 417 procent i antallet af henvendelser om rejseforsikring og covid19. Og der er nok ingen tvivl om, at vi også får rigtig travlt, når nu grænserne åbner igen,siger Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

”Selvom vi efterhånden har lært at tage højde for covid19 i vores gøren og laden, oplever vi fortsat, at kunder kan være bekymrede for, hvordan de er dækket, uanset om de skal på storbyferie, sommerhustur eller solferie sydpå. Vi sidder klar til at besvare alle de spørgsmål, der måtte komme,” siger Rasmus Ruby-Johansen.

Kunder ringer typisk for at høre, hvilke muligheder de har for at få hjælp, hvis deres situation og rejseplaner ændrer sig kort tid før afgang, eller mens de er på destinationen.

Fire typiske spørgsmål om rejseforsikring

En kortlægning af henvendelserne om rejseforsikring hos Topdanmark afslører, at der er fire typiske spørgsmål, som går igen.

Her er spørgsmålene og svarene på dem:

 • Hvordan er jeg dækket, hvis jeg tager afsted til et land eller område, hvor der frarådes indrejse?

  Som udgangspunkt dækker forsikringen ekstraordinært rejser til destinationer eller lande, som Udenrigsministeriet har kategoriseret som ”orange” eller ”rødt” på grund af covid19. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at udgifter relateret til covid19 ikke dækkes, fx hvis du bliver syg med coronavirus og har brug for behandling.

Vær opmærksom på, at ”gule” områder, hvor der er karantæneregler, gælder som ”orange” områder.

Vi anbefaler, at du altid følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

 

 • Hvordan er jeg dækket, hvis jeg opholder mig et sted, hvor der pludselig frarådes indrejse?

  Som udgangspunkt dækker forsikringen på normale vilkår, selvom landet eller destinationen ændrer kategori til ”orange” eller ”rødt”, det vil sige rejser frarådes, mens du er afsted.

  Dækningen af udgifter relateret til covid19 afhænger dog af, om landet var ”gult” ved afrejse.

  Rejseforsikringen dækker ikke hjemrejse før tid, hvis der ikke er tale om evakuering. Du kan som udgangspunkt sagtens blive på rejsedestinationen indtil din planlagte hjemrejse.

   
 • Kan jeg bestille en rejse og fortsat være dækket på min ferie?

  Du kan roligt bestille en rejse til en destination og land, hvor rejser ikke frarådes, og stadig være dækket - også selvom Udenrigsministeriet senere kategoriserer området eller landet som ”orange” eller ”rødt”, hvor rejser frarådes.

  Overvejer du at bestille en rejse til et sted, der lige nu frarådes rejser til, skal du være opmærksom på, at rejsevejledningen på købstidspunktet også har betydning for din dækning.
   
 • Kan jeg få dækket afbestilling, hvis jeg har booket en rejse til et land, hvor der frarådes rejser til, eller hvor danskere skal i karantæne?

  Hvis du selv har booket din rejse, fx flybilletter og ferielejlighed, campingplads eller hotelophold, kan du bruge din afbestillingsforsikring, hvis rejsen er købt, mens din destination var kategoriseret som ”grøn” eller ”gul uden karantæneregler”.

Afbestillingsforsikringen dækker, hvis din destination på grund af covid19 er ændret til ”rød”, ”orange” eller ”gul med karantæneregler”, når afrejsedatoen nærmer sig.

Afbestillingsforsikringen dækker derimod ikke, hvis du skal rejse til et land eller område, der er ”gult”, men ønsker at afbestille, fordi:
du ikke længere har lyst til at rejse dertil
du nu har bestilt en ny ferie - fx sommerhus i Danmark - i den tro, at din udlandsrejse ville være frarådet
formålet med din rejse - fx fodboldkamp, koncert, fødselsdag eller krydstogt - er blevet aflyst
dit fly fortsat er aflyst, og du skal finde en anden transport til rejsedestinationen
Vær opmærksom på at der kan være forskel på dækningen hos hvert forsikringsselskab, og at erhvervsrejser dækkes på en lidt anden måde.