Daglig drift

Sort skilt som hænger på skrå over et gitter hvor der står Lukket og Closed

Sådan undgår du skader og ubudne gæster i din lukkede virksomhed

Det er ingen hemmelighed, at rigtig mange virksomheder i øjeblikket holder lukket som følge af coronaepidemien. Det betyder, at mange byggepladser, kontorer og erhvervslokaler står tomme med øget risiko for indbrud og andre uheld som vand- og brandskader. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at dit forsikringsselskab kan have nogle særlige krav, når du lukker din virksomhed. 


Gode råd

Herunder giver vi dig også nogle gode råd til, hvordan du kan sikre din virksomhed, mens den er lukket ned. 
 

  • Lås byggematerialer, værktøj og materialer inde

Sørg for, at dine materialer er låst inde i en container, på et lager eller værksted, så det ikke ligger på fx byggepladsen eller indenfor i halvfærdige byggeprojekter. Det er også vigtigt, at du sikrer dig, at dine containere er låst korrekt.
 

  • Skru op for overvågningen

Få tjekket op på din perimetersikring – måske skal du have udvidet hegnssikring og belysning i en midlertidig periode. Desuden kan det være en god idé at lave en turnusordning med besøg til virksomheden, så I løbende kan tjekke op på bygninger og arealer. 
 

  • Ryd op og fjern værdigenstande

Sørg for at placere brandbart materiale og containere seks meter fra bygninger, hvis der skulle opstå brand. Har du store TV-skærme, computere og andre værdigenstande stående fremme, så det kan ses udefra, kan det være en god idé at fjerne dem. Formindsk risikoen for at friste tyvene.
 

  • Sluk, luk og rengør

Det kan være en god idé at lukke for elinstallationer og vandforsyning, der ikke er i brug. På den måde undgår du, at en større vandskade eller potentiel brand opstår. Vær dog opmærksom på fortsat at have strøm til fx køling, tyverisikring og vand til sprinkleranlæg.


Opfylder du forsikringskravene?

Som erhvervsdrivende skal du opfylde nogle krav for at været dækket ved forskellige skader, men der kan også være særlige krav, når din virksomhed er lukket ned. Det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Det er derfor vigtigt, at du orienterer dig om, hvilke krav der gælder i dit forsikringsselskab. 

Vil du vide mere om, hvilke forsikringskrav du har i Topdanmark? Så ring 70 15 77 77.