Stressfri

 • Få hjælp til at tackle stress - uden lægehenvisning
 • Anonym og uforpligtende rådgivning fra erfarne psykologer
 • Vi kan også hjælpe dig med stressede kolleger/medarbejdere
Stress, mental trivsel, sygdom eller tab af erhvervsevne - find en forsikring der kan hjælpe dig i de svære tider.

Sådan fungerer Stressfri

Når du har en sundhedsforsikring i Topdanmark, kan du også få hjælp fra Stressfri. Så er du sikker på hurtig hjælp og rådgivning fra erfarne psykologer, så snart du mærker de første tegn på stress.

Vi hjælper dig, uanset om din stress skyldes for stor arbejdsbyrde, samarbejdsproblemer på arbejdet eller udfordringer med at finde balancen mellem arbejdsliv og fritidsliv. Vi har fokus på at skabe langsigtede løsninger, så du ikke kommer i samme situation igen.

Hvad dækker Stressfri?

Sådan hjælper vi dig
 • Ved tidlige symptomer som fx søvnløshed og hjertebanken kan du få konkrete forslag til, hvordan du undgår, at det bliver værre
 • Hvis du har haft stresslignende symptomer i et stykke tid, kan du få et samtaleforløb med en psykolog
 • Ved alvorlig stress med fysiske symptomer og evt. sygemelding vurderer psykologen hurtigt, om du har brug for et egentligt behandlingsforløbMere om forsikringen

Det er vigtigt, at du er opmærksom på de tidlige symptomer på stress – det kan fx være, at du: 

 • Har svært ved at sove
 • Ikke kan koncentrere dig
 • Let mister overblikket
 • Bliver irritabel og trist
 • Får hjertebanken eller forhøjet blodtryk

Så snart de første symptomer viser sig, anbefaler vi, at du tager kontakt til Stressfri. Jo hurtigere vi får mulighed for at hjælpe dig, jo bedre kan vi forhindre, at stress udvikler sig til en længerevarende sygdom som fx angst, depression og hjertekarsygdomme.

Du behøver ingen henvisning fra din læge for at kunne få hjælp fra Stressfri-linjen. Sammen med psykologen finder du ud af, om du har brug for rådgivning, eller om du skal i et behandlingsforløb, som din sundhedsforsikring dækker.

 

 

 

Du er ikke sikker på, hvorfor du pludselig har det sådan, og om det er noget alvorligt. Du ved ikke, om du har brug for samtaler hos en autoriseret psykolog, eller hvordan du skal håndtere det. Det kan også være, at du er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an med din stressede kollega eller medarbejder.

 

 

 

Du ringer helt anonymt til Stressfri-linjen og taler med en autoriseret psykolog. Han eller hun lytter til din situation og giver dig nogle råd til at håndtere dine udfordringer.

 

 

 

 

Du har fået nogle gode værktøjer, som du kan bruge og dermed få bugt med din stress, før den udvikler sig. Det kan også være, at psykologen vurderer, at du har brug for et behandlingsforløb, som I sætter i gang via din sundhedsforsikring.

 

 

 

 

Her er tre generelle stress-scenarier. Se, hvordan Stressfri hjælper dig med at finde løsningen:

Du er i en situation med konkrete og afgrænsede stressfaktorer

Psykologen kan med det samme komme med nyttige og konkrete forslag til, hvordan du kan tackle problemerne.

Du har haft stresslignende symptomer gennem kortere tid

Psykologen foreslår et samtaleforløb over telefonen, hvor du bliver hjulpet til at strukturere og prioritere din tid på en mindre stressende måde.

Du har svære stresssymptomer, fysiske symptomer og er måske sygemeldt

Psykologen vurderer hurtigt, om du har brug for et egentlig behandlingsforløb – det kan enten være gennem din sundhedsforsikring eller det offentlige sundhedssystem.

Oplever du som chef eller kollega, at en medarbejder udviser tegn på stress, kan du også ringe til Stressfri. Vi giver dig råd og vejledning til, hvordan du kan hjælpe den stressede medarbejder og tackle situationen bedst muligt. 

Se, hvad vores kunder siger