Tyveri af værktøj

Antallet af indbrud i håndværkerbiler og på byggepladser er steget markant de seneste par år. Se her, hvad du kan gøre for at undgå tyveri af værktøj.

Man står med en vinkelsliber og skærer i træ.

Et tag-selv-bord for tyveknægte

På blot fire år er Topdanmarks udgifter til erstatninger for tyveri af værktøj næsten fordoblet. Udviklingen bekræftes af tal fra Rigspolitiet, der viser, at antallet af anmeldelser er steget mere end 35 % fra 2016 til 2017.

Det er i særdeleshed værktøj i god kvalitet, der forsvinder fra håndværkerbiler og byggepladser. Tyvene udnytter, at der ikke er fokus på at forebygge indbrud i varebiler, skurvogne og containere samt på byggepladser.

Sådan sikrer du dit værktøj bedst muligt

For at minimere risikoen for tyveri af værktøj og udstyr er det en god idé at prøve at se din virksomhed på samme måde, som tyven ser den.

Her er et par gode råd til, hvordan du bedst sikrer dit værktøj mod tyveri:

  • Tøm din bil for det nyeste og mest værdifulde værktøj hver dag ved fyraften, da de fleste indbrud sker om natten.
  • Sikr dig, at din varebil er låst, når du forlader den, og sørg for at bilens centrallås er frakoblet, så varerummet ikke kan åbnes fra førerkabinen.
  • Medbring kun det værktøj og udstyr, der skal bruges for at udføre en opgave.
  • Lej dit værktøj – hvis det skulle blive stjålet, er det registreret og forsikret – og det giver dig et godt overblik over hvor meget, du har.